Informaticienii clujeni au primit „medalia” de argint şi se înscriu la cea de aur

Clusterul Cluj IT (CCIT) a primit certificarea Silver din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), rețea de experți din peste 30 de țări, organizată sub egida Comisiei Europene.

Certificarea reprezintă confirmarea evoluției organizației ca ecosistem bine dezvoltat cu relaționare funcțională între companiile membre, organizații de cercetare și administrația publică. Evaluarea este valabilă până în 2018.

Reprezentanții clusterului se gândesc la următorul pas: certificarea Gold, care nu este deținută de niciun cluster din România. În țară mai există opt clustere cu certificare Silver și peste 20 cu certificare Bronze.

„Certificarea Silver are relevanță atât în economia locală, cât și la nivelul relațiilor internaționale. Această recunoaștere ne ajută să extindem proiectele comune dezvoltate prin intermediul clusterului – proiecte de cercetare, proiecte comerciale directe între membrii organizației și proiecte publice, realizate împreună cu administrația publică”, a declarat Stelian Brad, președintele CCIT.

„Procesul de certificare a fost unul complex și a constat în patru pași: verificarea îndeplinirii standardelor inițiale Bronze (etapă parcursă acum mai bine de un an), prezentarea a trei arii în care am în realizat îmbunătățiri calitative, o vizită de verificare din partea unui auditor ESCA și raportul final al comisiei”, a declarat Andrei Kelemen, director executiv al asocierii clujene.

Raportarea ESCA a ținut cont de tipurile de organizații membre ale clusterului și gradul de implicare a acestora, modul de organizare, activitățile și serviciile clusterului, proiecte atrase.

Din primăvară, CCIT reprezintă România în cadrul parteneriatului strategic dedicat internaționalizării întreprinderilor mici şi mijlocii din Uniunea Europeană, într-un program din care fac parte 130 de clustere din 23 de țări și include 17.000 de IMM. CCIT este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţatǎ în 2012.

Aceasta numără în prezent 50 de membri: 35 de companii de tehnologia informaţiei cu 4.000 de angajați și cu cifră de afaceri cumulată de 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Misiunea CCIT este ca până în 2018 să devină unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii și produse inovatoare IT și de sisteme de suport organizațional din Europa Centrală și de Est.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii