Grupul Digi vrea să intre la bursă până în vară

Furnizorul de servicii de telecomunicații Digi Communications NV intenţionează să lanseze o ofertă publică inițială de acțiuni şi să solicite admiterea în luna mai pe piața reglementată la vedere a Bursei de Valori București (BVB), în cadrul celei mai mari operaţiuni de acest fel de pe piaţa noastră de capital.

Oferta publică inițială va cuprinde acțiuni de clasa B provenind de la acționarii existenți. Societatea nu va obține nicio parte din sumele obținute de pe urma vânzării acțiunilor oferite. Aceasta a emis şi acțiuni ordinare de clasa A, dar care nu fac parte din ofertă și care nu vor fi admise la tranzacționare. Fiecare acțiune de clasa B conferă un drept de vot, iar una de clasa A, 10 drepturi de vot.

Acțiunile de clasa B conferă aceleași drepturi la dividende precum cele de clasa A. În cazul în care va avea loc, oferta propusă va fi adresată publicului în România și anumitor investitori instituționali și profesional. Digi vrea să listeze cel puțin 25% din capitalul social subscris. Conducerea societăţii estimează că admiterea la tranzacționare va avea loc în luna mai 2017.

Citigroup și Deutsche Bank acţionează în calitate de coordonatori globali comuni ai ofertei de acţiuni împreună cu BT Capital Partners Cluj, BRD, Societe Generale SA, Raiffeisen Bank și Wood & Company Financial Services, în calitate de deținători comuni ai registrului de subscrieri.

Fiecare poate prelua o parte din acțiunile oferite ca poziție principală, poate reține, cumpăra, vinde, oferta spre vânzare sau să se ocupe de propriile lor conturi în astfel de acțiuni oferite și alte titluri de valori ale Digi sau investiții similare în legătură cu oferta.

„În calitate de unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații din România și din Ungaria, intenția de listare la BVB este o oportunitate importantă pentru publicul românesc și va reprezenta o realizare de care vom fi foarte mândri.

Consiliul de Administrație sprijină cu mândrie această etapă a dezvoltării noastre și așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu acționarii viitori, în calitatea de societate cotată la bursă”, a menţionat Serghei Bulgac, director general al RCS & RDS, cea mai mare societate operațională din grup.

Operațiunile din România au generat anul trecut 612,7 milioane de euro (72,7% din veniturile totale), din Ungaria 137,9 milioane (16,4%), din Spania 83 de milioane (9,9%), din Italia 9,2 milioane (1,1%). Operațiuni în alte țări din Europa de Est au fost vândute în anii 2013 și 2015. La televiziunea Digi grupul avea 2,9 milioane de utilizatori în România, la internet şi date fixe 2,1 milioane, la telecomunicaţii mobile 3,2 milioane, la telefonie fixă 1,3 milioane, la servicii prin satelit 0,6 milioane.

„BVB salută cu satisfacție intenția de listare a Digi Communications. Este un pas uriaș în acest demers unic al pieței de capital românești care, după eforturile depuse de modernizare a pieței, devine astfel cea mai dinamică bursă din Europa Centrală și de Est. Apreciem recunoașterea pe care instituția fundamentală a pieței de capital locale o primește ca o piață care are capacitatea să absoarbă tranzacții mari și să atragă investitori locali, internaționali și globali”, conform conducerii BVB

Veniturile grupului

  • 2014: 661 milioane euro
  • 2015: 750 milioane euro
  • 2016: 842 milioane euro
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii