Grădinița și Școala din Florești se apropie de finalizare

Două investiții majore ale administrației floreștene sunt în plină desfășurare. Este vorba de realizarea unei școli/liceu și a unei grădinițe, ambele proiecte fiind susținute strict din bugetul propriu al comunei.

“Trebuie să gândim în viitor şi să luăm în considerare necesităţile viitoare ale floreştenilor. Anii trecuți am asistat în Floreşti la o explozie demografică. Aceşti copii vor merge la grădiniță și la şcoală în câţiva ani şi oricum. Aşa că necesitatea acestor investiții era o prioritate. Noua construcţie va fi una predominant cu destinaţie şcoală, dar este posibil să realizăm, în funcţie de nevoi şi o serie de clase de liceu. Oricum, destinaţia este strict pentru educaţie. Legat de grădiniță, și acolo este posibil să amenajăm și grupe de creșă. Asta până ce vom realiza noua creșă, tot din bugetul local, proiect ce urmează a fi demarat în cursul acestui an”, a afirmat primarul comunei Florești, liberalul Horia Șulea.

Şcoala, ce se construiește în zona ANL, regim de înălțime P+2, plus terenuri de sport, va avea 42 de săli de clasă, sală de conferinţe şi 4 laboratoare. Ea va găzdui 850 elevi, valoarea proiectului fiind de 8 milioane lei, plus TVA. La realizarea Grădiniţei de pe strada Ioan Rus, stadiul lucrărilor este exdtrem de avansat. Licitația aferentă a fost adjudecată de SC Boemial Invest SRL, suma ofertată fiind de 3,671462 milioane lei, fonduri strict din bugetul local.

Clădirea, cu regim de înălțime parter și etaj, va fi situată în imediata vecinătate a Primăriei Florești, pe terenul dinspre strada Ioan Rus. Grădinița se va realiza pe un teren în suprafață de  2829 mp, construcția având o suprafață construită de 969 mp, respectiv o suprafață desfășurată de 1926 mp, din care suprafața utilă este de 1651 mp. Amprenta la sol a construcției este un dreptunghi de aproximativ 48 x 21 metri.

Construcția va avea 12 săli pentru copii, cu o capacitate de 20 copii, unele pentru grupe de creșă, cu o capacitate totală de aproximativ 240 copii. Parterul are o suprafață utilă de 823,72 mp, iar la etaj se găsește o suprafață utilă de 827.79 mp.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii