Deţinuţii de la Gherla, angajaţi în industrie şi asigurări

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj a organizat un eveniment din categoria măsurilor active de combatere a şomajului, destinate corelării cererii şi ofertei pe piaţa muncii. Prezenţa a fost de 1.300 de persoane.

Bursa generală a locurilor de muncă s-a desfăşurat în intervalul orar 09:00-14:00 în două municipii ale judeţului. La Casă de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca au participat 34 de angajatori, cu 1.080 de locuri de muncă vacante oferite.

La sediul Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă din municipiul Dej au participat 18 angajatori, cu 371 de locuri de muncă vacante. În acest an s-a organizat la Cluj-Napoca un atelier de lucru destinat ocupării persoanelor cu dizabilităţi.

În colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi de Protecţie a Copilului Cluj, acesta a vizat informarea şi consilierea angajatorilor şi a persoanelor cu dizabilităţi asupra perspectivelor oferite de piaţa locală a forţei de muncă. În cadrul atelierului au fost informate 18 persoane cu dizabilităţi, urmând ca acestea să fie plasate în muncă.

Există viaţă după penitenciar

În cadrul acţiunii derulate la Dej au participat şapte persoane care execută pedepse privative de libertate, provenite de la penitenciarul de maximă siguranţă Gherla. Cinci dintre acestea urmează să fie chemate la interviuri în domeniile asigurări, producţie de mase plastice şi reciclare de deşeuri.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii