Clujenii dau năvală în charterele de Grecia şi Spania

Operatorii de turism se văd nevoiţi să suplimenteze la avionele care vor zbura în această vară de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC) în urma vânzărilor mari pentru destinaţiile de vacanţă.

În topul destinațiilor alese pentru vacanțele de vară cumpărate până la 31 martie, conduc Antalya (pentru jumătate din sezon sunt pline avioanele, iar pentru multe plecări din iunie, când copiii intră în vacanță, pachetele disponibile sunt deja vândute integral), Rodos, Creta (suplimentare de plecări pentru mai-iunie din București și din Cluj, pe fondul cererii foarte mari), Zakynthos (datorită cererii tot s-au suplimentat plecări pentru mai-iunie din cele două oraşe) şi Tenerife, potrivit unui studiu al Christian Tour.

Topul destinaţiilor selectate pentru early booking s-a modificat în comparație cu ultimele sezoane. „Insulele Mallorca sau Tenerife  au devenit atractive pentru turiştii români datorită faptului că au fost conectate prin curse charter directe, accesibile din marile oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara. Aceste destinaţii au devenit o alternativă viabilă la destinaţiile deja intens frecventate de români, cum sunt cele din Grecia sau Turcia”, conform studiului.

Multe dintre destinaţiile căutate în sezoanele anterioare au fost suplimentate ca număr de chartere şi s-au adăugat plecări din alte oraşe. Pentru destinaţiile Corfu sau Santorini se înregistrează cereri crescute de la an la an.

O treime dintre românii care pleacă vara la mare în străinătate își achită vacanțele în tranșe, direct la turoperator, cei mai mulți fiind familii cu copii. Până la 31 martie au cumpărat sejururi pentru vară în afara țării, prin programele early booking, jumătate dintre turiştii români. Procentul a crescut în ultimii cinci ani pentru că operatorii se întrec în lansarea ofertelor first minute şi early booking.

Operatorii sunt mulţumiţi

„Nici nu se încheie bine sezonul de vară că la 1 octombrie se lansează programele de sejur pentru vara anului următor. Până la începerea efectivă a sezonului pe toate destinaţiile touroperate anul acesta, adică 1 iunie, ne aşteptăm ca 55-60% dintre turiştii amatori ai sezonului estival să-şi fi rezervat deja o vacanţă”, a declarat Marius Pandel, directorul Christian Tour.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii