Cele mai căutate destinaţii de 1 mai: litoralul românesc şi staţiunile exotice

Litoralul, staţiunile balneare şi montane din România, Lisabona, Dubai şi Sharm El Sheikh sunt cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de 1 mai. Cererea pentru astfel de vacanţe este mai mare cu 10% faţă de anul trecut, când 1 mai a coincis cu Paştele.

Pentru România turiştii au plătit 300-500 lei/persoană pentru două nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4-5*, care au putut fi achitate şi cu vouchere de vacanţă, iar în cazul city-break-urilor în străinătate, pachetele au pornit de la 499 de euro pentru trei nopţi de cazare hoteluri de 4*, cu mic dejun, tur panoramic al oraşului şi toate taxele incluse, conform statisticilor agenţiei Cocktail Holidays.

La Sharm el Sheikh şi Dubai, destinaţii preferate pentru plajă, durata vacanţei este de 8 zile şi a costat de la 490 euro/persoană, pe avion charter, cu all inclusive şi toate taxele incluse. Cererea pentru Sharm el Sheikh a fost ridicată încă din perioada de rezervări timpurii.

Dintre destinaţiile verii, cele mai mari vânzări s-au înregistrat pentru vacanţe în Zakynthos, Creta (Chania), Kos şi Tenerife. Cele mai vândute pachete turistice au fost sejururile cu charter, de șapte nopți cu demipensiune, la hoteluri de patru stele.

Destinaţii constante: Grecia şi Cipru

Prețul pentru un pachet în Grecia pornește de la 325 de euro pentru un sejur de șapte nopți cu mic dejun, iar pentru un sejur de șapte nopți în Tenerife, de la 624 de euro. Turiştii au mai cumpărat vacanţe în Croaţia (de la 410 euro/persoană), Antalya şi Bodrum (de la 520 euro/ persoană), Spania (de la 624 euro/persoană).

„O mare parte din turişti s-au obișnuit să-și achiziționeze vacanța din timp pentru a se asigura că beneficiază de cele mai bune prețuri la hotelurile din destinațiile pe care și le doresc. În perioada de early booking, vacanţele în Grecia şi Spania s-au rezervat în proporţie de 50%”, a declarat Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cea mai ieftină vacanță vândută în perioada early booking a fost achiziționată în perioada Târgului Naţional de Turism al României, la 269 de euro, cu toate taxele, pentru șapte nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 2* în insula Corfu şi zbor cu TAROM. Cea mai scumpă a fost de 14.000 de euro, în Cipru, pentru august, unde o familie de cinci persoane a optat pentru cazarea la hotelul Four Seasons. Cocktail Holidays operează chartere din București, Cluj-Napoca, Iași, Timişoara.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii