Brokerii clujeni au învins criza la Bucureşti

BT Capital Partners (BTCP) Cluj a fost recompensată cu premiul “Brokerul învingător al crizei”, desemnat prin votul publicului, în cadrul galei “Învingătorii crizei”, desfășurată la Palatul Parlamentului.

„Acest premiu ne onorează și ne obligă, reconfirmând viziunea care a stat la baza creării BTCP. Obținerea premiului este meritul întregii echipe. Rămânând fideli acestei viziuni, suntem încrezători că vom avea în continuare o contribuție importantă la dezvoltarea pieței de capital și a celei de fuziuni și achiziții de companii din România”, a declarat Paul Prodan (foto dreapta), președintele Consiliului de Administrație al BTCP.

Compania de brokeraj a grupului financiar Banca Transilvania (BT), cel mai mare broker de retail din România, a devenit din acest an BTCP. Rebrandingul a marcat finalizarea tranzacției dintre BT Securities (BTS) şi Capital Partners. BTCP a preluat rolul de membru exclusiv în România al M&A International, alianță la nivel global a firmelor independente din domeniul fuziunilor şi achizițiilor.

Printr-o tranzacție ce a avut loc în martie, BTS a preluat activitatea de investment banking a Capital Partners, cea mai importantă firmă românească independentă de consultanță în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor. BTCP oferă companiilor locale cu potențial investițional consultanță pentru fuziuni şi achiziții, listare pe burse, brokeraj, structurarea schemelor de finanțare complexe, consiliere strategică de management în centrele operaționale din Cluj şi Bucureşti.

Sesiul acesteia a fost mutat în clădirea Brâncuşi Business Center, din Maestro Business Center. La finele lunii octombrie, BTCP ocupa locul şase în topul tranzacţiilor din acest an de la Bursa de Valori Bucureşti, cu 0,8 miliarde de lei, primele poziţii fiind ocupate de Wood & Company (3,3 miliarde), Swiss Financial (2,2 miliarde), Raiffeisen Bank (1,7 miliarde) BCR (1,6 miliarde) şi IEBA Trust (0,9 miliarde).

BT este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active, după BCR şi BRD. Ea are 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Printre acţionarii săi se numără Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi IFC – Banca Mondială.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii