Autoturism din lemn cu tehnologie clujeană, prezentat în Germania

Mașina de lemn Julia, construită de mureșeanul Peter Szabo, va fi provocarea pe care specialiştii IT din Cluj o vor lansa participanților la târgul Embedded World din Nurnberg, care vor nominaliza tehnologiile cu care și-ar dori să fie echipată.

„Accesul la tehnologia de ultimă oră nu ar trebui rezervat exclusiv unor grupuri privilegiate. Siguranța oamenilor trebuie să fie o prioritate și pentru companiile de IT, pentru că acestea au competențele și expertiza necesare să dezvolte proiecte care să rezolve niște probleme la costuri rezonabile. Totul ține de creativitatea companiilor și de disponibilitatea de a inova în beneficiul oamenilor”, a declarat Voicu Oprean, director general al AROBS.

Embedded World este unul dintre cele mai mari evenimente de profil din Europa, care se desfășoară în perioada 14-16 martie, unde vor fi prezentate ultimele tehnologii dezvoltate pentru industria auto. Sisteme inteligente de asistență la conducere, soluție pentru managementul parcărilor, afișaj de bord digital, banc de testare inteligent modular sunt doar câteva dintre propunerile clujenilor.

Creativitatea AROBS

AROBS este o companie românească specializată în dezvoltarea de software pentru aplicaţii mobile, soluţii de localizare şi management al flotelor auto, soluţii pe terminale mobile. Compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 23 de milioane de euro şi are şase centre la nivel naţional şi trei birouri în Chişinău (Republica Moldova), Budapesta (Ungaria) şi Jakarta (Indonezia). Printre principalii săi competitori pe piaţa clujeană se numără Endava, NTT Data România, iQuest, Betfair, Brinel, Accenture, Fortech, SoftVision .

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii