TIFF 2016 vine cu o secțiune nouă, dedicată animalelor-personaje

O fată-lup, un papagal spion și vaci cuvântătoare, în secțiunea „Animal” la TIFF. Departe de a fi folosite doar pentru figurație în filme, animalele joacă un rol important în viziunile unor regizori. La ediţia din acest an, Festivalul Internațional de Film Transilvania le dedică secțiunea tematică, intitulată Animal.

Relația dintre om și animal, în cele mai variate forme ale ei, de la divinizare până la exploatare, va fi surprinsă în 10 filme revelatoare propuse de directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov. Filmele concurează pentru premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film.

Ideea unei cine-grădini zoologice la TIFF i-a fost dată lui Chirilov de filme recente în care animalele dețin roluri-cheie. O veritabilă provocare au fost diversele reprezentări ale animalelor în noile filme de ficțiune și documentar. Într-unele, animalul e un declanșator sau revelator al poveștii, iar în altele e protagonist în toată regula, ba chiar are șansa de a-și verbaliza gândurile.

Festivalul Internațional de Film Transilvania are loc între 27 mai şi 5 iunie 2016, iar tvr cluj este co-producător al evenimentului.

sursa: TVR Cluj

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii