Ionuţ Caras, actor la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, invitat să-i înveţe pe copii tainele teatrului, la Festivalul Internaţional de Teatru din Almada – Portugalia

În perioada 4-18 iulie 2016 se va desfăşura cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Almada, cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia. Acesta este organizat de Teatrul Municipal Almada (Teatro Municipal de Almada), şi cu toate că este, după cum sugerează şi numele său, situat în învecinata Almada, şi Lisabona ia parte la diversele evenimente ocazionate de festival, Centrul Cultural Belem fiind gazda unora dintre reprezentaţii.

Alături de alte nume importante ale teatrului internaţional va fi prezent şi actorul clujean Ionuț Caras, de la Teatrul Național Cluj-Napoca, invitat de către directorul festivalului portughez din Almada să îi învețe pe elevi tainele teatrului şi să susțină un număr de zece ateliere pentru elevi de la diverse școli de specialitate din localitate.  Acestea se vor desfăşura în limba engleză între 5 și 12 iulie, la Teatrul Municipal Joaquim Benite din Almada.

Ionuț Caras a absolvit Facultatea de Teatru din Cluj în 2004, la clasa profesorului Miklos Bacs. A jucat în peste 40 de spectacole și a colaborat deja cu cei mai mari regizori din România: Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Gabor Tompa sau Radu Afrim. A jucat în două filme de lung metraj (’’Portretul luptătorului la tinerețe’’, în regia lui Constantin Popescu și ’’De ce eu?’’, regia Tudor Giurgiu) și în mai multe scurtmetraje, unele din ele premiate la festivaluri internaționale de profil. A fost prezent în cadrul a peste 30 de festivaluri naționale și internaționale de teatru, a susținut master class-uri la University of Hull, UK și la Theatre de Globule, Lyon, Franța. Este actor la Teatrul Național ’’Lucian Blaga’’ din Cluj-Napoca și lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj. În 2015 a participat la Festivalul Internațional de Teatru din Almada, ca interpret în spectacolele de teatru Livada de vișini și Spectatorul condamnat la moarte.

La festival participă și actorii de la Teatrul Țăndărică din București, cu spectacolul “Adunarea Păsărilor” după Farid Udin Attar.

Foto: Dan Bodea

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii