Evaluare Naţională cu ’’probleme’’ la matematică!

Ministerul Educaţiei este acuzat că a indus în eroare miile de elevi care au susţinut astăzi proba scrisă la matematică din cadrul examenului de Evaluare Naţională, şi aceasta datorită faptului că în timp ce primul consideră că răspunsul corect la exerciţiul 6 al subiectului I este 3, elevii şi părinţii spun că de fapt acesta ar fi 8.

 

În acest moment, petiţia on line care a fost creată de numulţumirea atât a elevilor care au susţinut azi examenul, cât şi a părinţilor acestora, adună tot mai multe semnături. Textul acesteia este scurt şi prin el se cere reevaluarea tuturor lucrărilor. ’’Datorită faptului că MEN a derutat elevii la subiectul I exerciţiul 6 prin diagrama reprezentată greşit, propunem o reevaluare a tuturor lucrărilor din sesiunea iunie 2016, astfel încât ambele variante (3 şi 8) să fie punctuate ca fiind corecte’’, se arată în aceasta.

 

Conducerea Inspectoratului Judeţean din Cluj afirmă că nu a primit nicio sesizare scrisă din partea elevilor sau a părinţilor. ’’Noi nu avem nimic scris în privinţa aceasta. Discuţii au fost şi sunt întotdeauna pe subiecte, dar de aici şi până la o interpretare greşită este un drum lung’’, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general.

 

În judeţul Cluj, la proba de matematică au fost înscrişi 4102 elevi şi au fost prezenţi 4034.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii