Cluj Never Sleeps – 30 de evenimente într-o singură noapte

Peste 30 de evenimente culturale sunt programate în noaptea în care Clujul nu doarme, la cea de a treia ediție Cluj Never Sleeps – noaptea albă a culturii, între 18 și 19 iunie!

Programul evenimentelor începe sâmbătă după-masa și se încheie a doua zi, seara, cuprinzând spectacole tematice, producții stradale, teatru, concerte de jazz, muzică electronică, dans, intervenții artistice, expoziții, proiecții și chiar o cină la miezul nopții.

Cluj Never Sleeps 2016 începe cu o serie de concerte în Piața Unirii, de la 16:45: trupele formate la Rock Academy deschid oficial noaptea albă a culturii, fiind urmate de Emeric Imre și Gabriel Ghita, Magda Puskas și prietenii, Dragoș & Friends Orchestra, Irina Sârbu Band și Fanfara Transilvania.

La ora 18:00, pe Bulevardul Eroilor, 15 performeri vor încerca să atragă atenția trecătorilor cu o producție stradală realizată de Teatrul Național Cluj-Napoca. D’ECOurage spune povești mai puțin amuzante despre lumea în care trăim, însă o face cu simțul umorului, pentru a ne transmite un mesaj înțelept.

De la 22:00, la Institutul Francez Cluj-Napoca, începe spectacolul-concert-poem „Brâncuși despre Brâncuși”, creat special pentru Cluj Never Sleeps 2016. Construit pe baza aforismelor lui Brâncuși, spectacolul combină muzica live cu fragmente de filmări din arhivă și pătrunde în lumea interioară a sculptorului.

Pe tot parcursul nopții, Bulevardul Eroilor va răsuna la „Șezătoare cu cântec”, atmosfera din oraș va fi animată de câteva statui vivante, iar în spiritul Dada, lăsăm măștile să vorbească într-o procesiune carnavalescă pe străzile Clujului. La miezul nopții, ești invitat să iei o cină târzie într-un mod diferit și să te împrietenești cu toată lumea de la masă, la Midnight Snack.

Strada Napoca va fi din nou locul unde arta iese în stradă la propriu, în cadrul Artevenimentului „Transselffusion”. Galeria de artă ORSINI își deschide porțile pentru simezele artiștilor clujeni, iar pe strada Andrei Mureșanu te așteaptă să-i treci pragul o expoziție de artă psihedelică.

În ordinea orelor care deschid programul cultural, iată pe unde puteți face câte un popas:

la The Tube Social Chemistry pentru MOX Promo Party,
la Sisters pentru muzică LIVE cu DJ Indjstione și Quartet Edina,
la Old School Coffee House pe ritmurile Jamaga,
la Off the Wall, 3 tineri combină mai mult de 3 stiluri muzicale – de la rock sau muzică clasică la sinteze orientale,
la Diesel e timpul să „feel the beat”,
la Che Guevara Social Pub să petreci alături de camarazi,
și Atenție, cade balconul! La YOLKA – sus se pune muzică.
ACTIVITĂȚI SPORTIVE ȘI CREATIVE

Pe Bulevardul Eroilor poți pedala în voie, iar la Casino – Centrul de Cultură Urbană poți dansa pe ritmuri de Salsa până dimineață! Cei care caută aventura, se pot înscrie la Capture the Flag – link înscrieri.

La Iulius Park, în centrul atenției vor fi jocurile copilăriei în cadrul unei noi ediții Day 15 – PlayTime și, nu în ultimul rând, Casa Tranzit va găzdui Talent Days – un eveniment de networking pentru tinerii creativi ai Clujului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii