Aiming through glimmers, by Alexandra Mureşan la Iaga Contemporary Art

 Galeria IAGA Contemporary Art deschide publicului Joi, 16 Martie 2017 de la orele 18:00, expozitia Aiming through glimmers semnată de către artista Alexandra Mureșan şi curatoriată de Olimpia Bera si Walter Bonomi.

“Expoziția artistei Alexandra Mureșan urmărește linia unui parcurs creator de lungă durată, marcat, în fiecare fază a sa, de evenimente, de reflecții filozofice și de emoții personale care au survenit în diferite momente din viață și care au avut un puternic impact asupra operei, la nivelul semnificațiilor”  spune curatorul expoziţiei, Olimpia Bera.

Experienţe transparente

Alexandra Mureşan foloseşte sticla ca pe o materie purificată, iar nisipul adus la incandescenţă şi potenţat de talentul de îmblânzitor al artistei, este coagulat în sculpturi ce transportă privitorul pe o planetă  a transparenţei psihedelice. Discursul vizual este condus cu abilitate de Alexandra Mureşan şi ea transformă acest material versatil, întrupând în jocul de lumină şi transparenţă o serie de experiențe personale.  Fragilul şi stabilul se conjugă cu propriile  experienţe ale privitorilor într-un conflict domol şi în acelaşi timp maiestuos, în care lucrările artistei conduc sugestiile şi modelează cu graţie,  orizontul de aşteptare viitor al publicului, care este apoi pregătit să reia totul, ca să recepteze mesajele autoarei şi ale artei sale.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii