A crescut rata de promovabilitate la Bacalaureat în Cluj : 79.33% după soluționarea contestațiilor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În urma soluționării celor 1.377 de contestații depuse în județul Cluj, rata de promovare la bacalaureat, pentru absolvenții din promoția curentă și din promoțiile anterioare, a crescut de la 77.79% la 79.33%.  În ceea ce privește promoția curentă, rata de promovare este de 85.02 %, iar pentru promoțiile anterioare este de 39.28 %.

În total s-au înscris 4.578 de candidați, dintre care au promovat 3543 de elevi, atât din promoția curentă, cât și din cele anterioare. În Cluj, numărul mediilor de zece a crescut de la 10 la 16, în urma soluționării contestațiilor.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați, se arată în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Etapa specială a examenului de Bacalaureat

La etapa specială a examenului național de  Bacalaureat, în județul Cluj,  s-au înscris 4  absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Ministerul Educației și Cercetării.

Prima probă a examenul s-a desfășurat astăzi, 6 iulie 2020, la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie 2020, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie 2020, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie 2020, conform Inspectoratului Școlar Județean.

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău