Focar de covid-19 la un spital privat din Constanța. Secția Chirurgie și blocul operator au fost închise

Secţia Chirurgie şi blocul operator ale unui spital privat din municipiul Constanţa au fost închise în urma apariţiei unui focar de SARS-CoV-2, informaţia fiind făcută publică luni noaptea pe site-ul instituţiei, deşi conducerea unităţii precizează că îmbolnăvirile în rândul personalului medical au apărut în urmă cu câteva zile, transmite Agerpres.

Săptămâna trecută, primii angajaţi depistaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2, în urma testării RT-PCR, au fost asistenţi medicali şi infirmiere din Secţia chirurgie şi Bloc operator, anunță conducerea spitalului privat din Constanța.

„Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate şi aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecţie şi asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcţia de Sănătate Publică. A fost dispusă măsura testării RT-PCR a celorlalţi angajaţi care, în urma anchetei epidemiologice interne, s-au încadrat în definiţia de ‘contact direct’ sau ‘contact apropiat’ faţă de cazurile confirmate”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul spitalului.

Sursa citată precizează faptul că ambulatoriul de specialitate şi laboratorul de analize sunt, în continuare, funcţionale, consultaţiile şi investigaţiile desfăşurându-se conform planificărilor existente.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu