Situație incredibilă: Clujean, terorizat în propria curte de prorietarul unei firme care funcționează ilegal și amenințat cu…interlopii

Situație incredibilă: Clujean, terorizat în propria curte de prorietarul unei firme care funcționează ilegal și amenințat cu…interlopii

Pe strada Iuliu Maniu, din Cluj, într-o curte în care există trei imobile și, implict , trei proprietari distincți, viața familiei lui M. P.  a devenit imposibilă. Unul dintre vecini și-a deschis, ilegal, punct de lucru al firmei, iar curtea s-a transformat într-un veritabil “bulevard” aglomerat. Poarta a devenit doar un simbol, de mult timp nu o mai închide sau încuie nimeni. Practic, în curte este ca pe …stradă.

“Vecinul meu, domnul Miron Vasile, și-a deschis, în curtea noastră comună, un punct de lucru al firmei sale Star Jobs, în ciuda faptului că locuința sa figurează ca spațiu de locuit, nu ca sediu de firmă. Evident, ilegal, pentru că, în acte, firma funcționează  la câteva străzi distanță, într-un imobil în care își are sediul și o altă firmă de-a lui, Edil Imobiliare. În acest fel, ne-a transformat curtea într-un loc cu trafic intens, pentru că firma sa desfășoară o activitate de recrutare de personal, deci este un du-te-vino continuu. Am încercat să discut omenește cu dânsul, că dacă ar avea 2-3 angajați nu ar fi o problemă, dar este trafic mare de persoane, însă fără succes. Nu am făcut plângere la autorități, cu privire la această situație, sperând să rezolvăm pe cale amiabilă, dar, se pare că nu este chip”, a declarat pentru clujmanifest.ro domnul M. P.

Din cele povestite de vecinul său, pentru Miron Vasile nu există pandemie, deci nu există nici măsuri de prevenție. Toți cei ce se perindă pe la firma din curtea comună nu poartă mască de protecție și nici vorbă de distanțare socială.

Când nu își hărțuiește vecinii face scandal cu angajații neplătiți

“Nu suntem feriți de scandaluri. Când nu se ceartă cu noi îl caută angajații să-i ceară socoteală că nu și-au primit lefurile și tot scandal avem. Înțeleg că nu îi plătește, ci angajează continuu oameni noi, îi ține în training, după care îi pune pe liber pe motiv de incompetență.  Și vecina noastră, doamna Pleșa, a încercat, în repetate rânduri, să discute cu Miron Vasile, dar tot fără succes. Îmi afectează viața, familia, sunt jignit, terorizat și, nu în ultimul rând, amenințat. Dacă inițial mi-a spus că va rezolva situația, a doua zi a intrat în casă, peste soția și fiica mea, și a urlat la ele. Nu pot accepta așa ceva”, ne-a povestit M. P. calvarul prin care trece familia sa.

Familia lui M. P., călcată de hoți, pentru că Vasile Miron a transformat curtea în…bulevard

Din dorința de a face  imposibilă viața  vecinilor săi, Miron Vasile ar fi pus și niște anunțuri în care preciza: “Ofer, gratuit, locuință pentru săraci”. Și asta nu ar fi tot. “ M-a amenințat că aduce interlopii, că îmi bagă romi în curte. De altfel, a și luat de pe stradă un bărbat, de etnie romă, pe care l-a adus în curte, i-a prezentat casa sa și i-a spus că mai poate aduce vreo 12 persoane, dacă dorește. Este incredibil ce am ajuns să trăim în propria noastră curte. Poarta noastră a devenit, practic, inutilă, pentru că nu o mai închide nimeni. În noaptea 5 spre 6 august a lăsat poarta larg deschisă, având acces oricine în curtea noastră în timpul nopții. Anul trecut, cineva venit la firma domnului Miron Vasile a lăsat poarta deschisă, iar doi hoți au intrat la mine în casă. Norocul fiicei mele, care era singură acasă, este că se afla la etaj, iar hoții au furat niște bani găsiți la parter și au plecat. A venit atunci Poliția, au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere. Este groaznic. De altfel, acest individ mi-a transmis și indirect, prin angajații săi, dar și direct, că mă face să părăsesc casa, să plec de acolo. Acum a transformat toată curtea într-un soi de depozit. A adus canapele, cutii, a umplut-o. “, a povestit M. P., pentru clujmanifest.ro.

Își va căuta dreptatea pe cale oficială

Acesta ne-a mărturisit că el și familia sa s-au săturat să fie agresați verbal, amenințați, că fiica sa a ajuns să se teamă să mai iasă din casă. Și toate acestea în ciuda faptului că M. P.nu i-a făcut niciodată plângere la autorități lui Miron Vasile, ci a încercat să se înțeleagă omenește cu acesta. “Dacă nu se vor autosesiza autoritățile, până la urmă voi încerca să-mi caut dreptatea pe cale oficială”, a mărturisit M. P., pentru clujmanifest.ro.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii