Viceprimarul Dan Tarcea: Ne gândim la creșterea taxelor și impozitelor pentru clujeni

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că administrația locală ia în calcul majorarea taxelor și impozitelor pentru a echilibra veniturile după modificările aduse Codului fiscal.

”Ne gândim la creșterea taxelor și impozitelor locale, dar încă nu avem toate datele. Încă nu se știe dacă se va mări salariul minim, sau care va fi procentul din impozitul pe venit ce va revine municipiului. Avem nevoie de predictibilitate, avem proiecte anuale care sunt puse în pericol. Anul viitor avem în proiect modernizarea Străzii Buna Ziua, 10 milioane de euro, centura metropolitană, legăturile cu centura, expropieri, Centrul Cultural Transilvania. Acestea sunt proiecte puse in pericol de inconștiența acestui guvern. Nu dorim să punem o povară suplimentară pe clujeni, deși premierul ne-a sugerat acest lucru. S-au scumpit alimentele, gazele și curentul, astfel că nu dorim o taxă suplimentară pentru clujeni. Vom decide acest lucru după ce vom avea toate datele”, a declarat Dan Tarcea.

Tarcea a acuzat Guvernul că vrea să colecteze mai mulți bani pentru a fi împărțiți clientelei de partid.

”Odată cu modificările codului fiscal Clujul pierde între 27-30 de milioane de euro. Vor ajunge mai mulți bani la București și Guvernul ii va folosi dicreționar pentru clientela de partid. Altfel sunt penalizați primarii care au atras investitori, care au gândit măsuri pe termen mediu și lung pentru investitori. Bucureștiul se va înfrupta mai bine din banii atrași de municipiu. Din nefericire aceasta este o centralizare mascată. Unitățile administrativ teritoriale nu sunt încurajate să se dezvolte, banii se duc in coșul comun și vor fi distribuiți după cum dorește un individ sau altul.  Este problema tuturor UAT-urilor din Romania. Nu înțeleg cum dacă avem o creștere economică istorică poți sa faci gafe si sa destabilizezi toate UAT-urile din țară. Cum sa te împrumuți cu 10 miliarde de euro, unde sunt banii?”, potrivit lui Dan Tarcea.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii