D.G.A.S.P.C. Cluj

Tișe în război cu directorii regiilor și instituțiilor: Nu mai vreau să fiu lingător de mâini

Alin Tișe a răbufnit azi în Consiliul județean împotriva directorilor regiilor și instituțiilor aflate în subordinea consiliului, aceștia neparticipând la ședința în care a fost votat bugetul. Practic Tișe consideră o lipsă de respect la adresa consilierilor județeni lipsa directorilor de la cea mai importantă ședință de consiliu care îi vizează direct.

”Lipsa directorilor de la această ședință este lipsă de respect, acesta este raportul dintre ei și consiliu. Fără să vorbim de nivelul salariilor acestor directori.  Ni se pune o organigramă și un stat de funcții pe care trebuie să o votăm. Discutam bugetul fără directori. Aceasta este cea mai importantă ședință din an în care se votează bugetele de funcționare, organigrama și este incredibil să nu vină directorul să susțină proiectul”, a declarat Alin Tișe.

Tișe este nemulțumit și de faptul că mare parte a acestor directori nu fac nimic pentru ca instituțiile și regiile pe care le conduc să aducă bani în plus la bugetul Consiliului județean.

Acești directori se cred de neatins pentru că sunt susținuți politic de ani de zile. Ei se cred anticamera lui Dumnezeu. Trebuie să analizăm în ce măsură dorim să fim o mașină de vot, sau să ne luăm în serios rolul de acționar majoritar decident. Nu mai vreau sa fiu lingător de mână. Directorii care au obosit pot sa îi lase pe alții. Nimeni nu este de neînlocuit. Noi am înființat societățile si regiile pentru a aduce bani la buget. Să vedem câți bani ajung în buget. Tot ce produc ei este pentru funcționarea curentă și plata salariilor iar ulterior noi facem reparații reabilitări, alți bani cheltuiți din banii clujenilor. Unii directori consideră că este suficient să își asigure salariul. Acest lucru poate să facă și un contabil, directorii trebuie să aducă bani la buget. Dacă nu dorim să avem o formulă de control administrativ eu nu mai particip la acest joc. Pentru salariile care le au pot face propuneri privind aducerea unor bani la bugetul județean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii