Strada Depoului și Strada Badea Cârțan vor fi în sfârșit reabilitate

Primarul Emil Boc a anunțat că străzile Depoului și Badea Cârțan vor intra în proces de modernizare, după ce au fost preluate de la Ministerul Transporturilor

”Am semnat protocolul de predare – primire a străzilor Depoului și Badea Cârțan de la Ministerul Transporturilor. Utilajele de la drumuri vor interveni cu lucrări de întreținere, iar apoi va fi promovat un proiect integrat de investiții în vederea modernizării complete a acestor străzi.
Până în prezent Primăria nu a putut interveni cu lucrări de întreținere și modernizare, întrucât străzile erau în proprietatea Ministerului Transporturilor”, a declarat primarul Emil Boc.

Urmează strada Triajului și Parcul Feroviarilor

Primăria așteaptă preluarea unei alte străzi de la Ministerul Transporturilor, strada Triajului, aflată de asemenea într-o stare avansată de degradare, dar și a parcului Feroviarilor.

”După o așteptare de peste cinci ani aceste două străzi, Depoului și Cârțan au fost aprobate să treacă în patrimoniul municipiului. Multă lume a crezut și a fost primul elan de bucurie, crezând că acea hotărâre de Guvern se referă la Parcul Feroviarilor. Din nefericire nu Parcul a trecut prin Hotărâre de Guvern la municipalitatea, doar străzile Depoului și Badea Cârțan, însă avem speranța că și Parcul va trece cât mai repede. Municipalitatea a solicitat Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Regioanal CF Cluj, transferul dreptului de proprietare, cu titlu gratuit, privind terenul aferent Parcului Feroviarilor şi a străzii Triajului din municipiul Cluj-Napoca. Parlamentarii clujeni s-au interesat la Ministerul Transporturilor despre soarta parcului, dar din nefericire acest efort încă nu este încununat cu trecerea prin Hotărâre de Guvern. Ne-am propus să îl sun personal pe secretarul Guvernului să întreb dacă mai există vreun impediment. Acum dacă au trecut aceste două străzi trebuie să treacă și celelalte proiecte de hotărâre. Noi am trimis toate documentele și e important că proiectul a primit sprijin politic de la toate forțele”, a declarat primarul Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii