Spital de Urgență și o nouă infrastructură în Florești în 2023

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că s-au făcut primii pași concreți pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență.

Spitalul, finalizat în 2023

Potrivit proiectanților, demararea lucrărilor ar urma să aibă loc în 2019, iar finalizarea acestora în 2023.

”Am avut o întâlnire de lucru, a treia pe care o avem cu Ministerul Sănătății la care au participat Primăria Cluj-Napoca, Primăria Florești și Consiliul județean. Ne-am întâlnit cu secretarul de stat din Ministerul Sănătății care este mandatat să se ocupe de Spitalul Regional de Urgență. Vineri am avut o întâlnire și cu proiectanții, unul este din Canada și celălalt este din Germania. Am văzut situația din teren și am stabilit ce trebuie să facă fiecare entitate pentru a demara acest proiect. Din spusele proiectanților, cel mai devreme poate să înceapă în 2019, durează un an pentru studiile de fezabilitate. Banii pentru studii sunt fonduri europeni. Transilvania are nevoie de un spital regional. Se mai propune construirea de astfel de spitale în alte două orașe, Craiova și Iași. Din punct de vedere al terenului, Clujul este cel mai avansat deoarece are toate documentele necesare și este cel mai propice pentru construirea unui astfel de spital. În 2023 ar urma să fie finalizat spitalul. Discutăm de o suprafață de 150.000 de mp, o suprafață imensă. Este cel mai avansat proiect, acuma se fac pași importanți nu doar discuții”, a declarat Tarcea

Infrastructura, corelată cu Spitalul de Urgență

În urma discuțiilor avute pentru Spitalul Regional de Urgență, primarul comunei Florești a înaintat propruneri privind infrastructura, unele dintre acestea par de-a dreptul fanteziste.

Momentul este unul extrem de oportun pt ca, printr-o colaborare tripartita Primaria Floresti, Primaria Cluj Napoca, Consiliul Judetean / deja discutata si agreata – sa realizam lobby, plus studiile si documentatia pt o infrastrucura conexa SRU, realizata din fonduri guvernamentale si locale, care in final sa duca la
1. Tunel de acces la SRU dinspre Cluj pe DN1 (aspect prevazut deja in proiectul SRU)
2. Largire DN1 pe tronsoanele Nod N Manastur – SRU si Nod Autostrada-
Giratie Luna de Sus la 3 benzi pe sens.
3. Realizare viaduct peste V Garbaului cu nod Autostrada Metropolitana
Cluj sector N-S, si creare debuseu flux auto zona Bucium (pe langa Drum de
Ocolire Sud care va face jonctiunea cu municipiul in Drumul Sf Ioan).
4. Mici modificari de proiect la Drum Ocolire Sud pt realizarea acestuia
pe 4 benzi (chiar o largire ulterioara)
5. Realizare Centura Metropolitana Nod Autostrada – Zona Cora pe lunca
Somesului cu preluare trafic Floresti Sud in giratii zona Baraj si zona
str Somesului.
6. Realizare drum preponderent pietonal plus biciclete SRU-Vivo
7. Prelungire Drum Ocolire Sud pana la Nod Autostrada cu punct preluare
trafic Floresti Sud in zona Eroilor ANL, potrivit primarului Șulea.

Tarcea temperează entuziasmul lui Șulea

Viceprimarul a dezvăluit că totul e la stadiul de discuții, că într-adevăr se caută soluții pentru infrastrucutură și că e nevoie să îți propui ceva pentru a obține. În același timp, Tarcea a ținut să precizeze că municipiul Cluj-Napoca nu are niciun rol în ceea ce privește infrastructura, aceasta este responsabilitatea primăriei Florești și a Consiliului județean.

”În ceea ce privește centura, sunt două propuneri, una cu două benzi ce se va realiza în Florești. Propunerea primarului Șulea împreună cu CJ era să extindă după ce va fi gata la patru benzi și să se continue până la Autostradă. Acesta este un proiect care vine la pachet cu spitalul Regional pentru a se asigura accesul. Acest proiect are două etape, întâi două benzi și apoi se va lărgi. Este doar o propunere și studiile vor spune dacă este loc sau nu să fie lărgită. Din primele studii, lărgirea la patru benzi este fezabilă. Municipiul Cluj-Napoca va trebui să asigure transportul în comun pentru cei 2000-3000 de angajați și aparținători de la spital. Acest lucru nu va fi o problemă pentru municipiu. În momentul de față transportăm 27.000 de călători pe zi din Florești în Cluj, încă 3000 nu va reprezenta o problemă. Restul lucrurilor sunt legate de Consiliul județean și primăria Florești”, a declarat Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii