Sunteti aici:AdministrativȘantierele, sursă de noroi și praf pe străzile din Cluj-Napoca

Șantierele, sursă de noroi și praf pe străzile din Cluj-Napoca

Publicat in data

Clujenii sunt nemulțumiți de faptul că șantierele din oraș sunt vinovate pentru praful și nisipul de pe carosabil. Aceste șantiere ar trebui să aibă o rampă de spălare a cauciucurilor, însă puține respectă prevederile legale.

Clujenii se confruntă cu noroi și praf

Locuitorii străzilor afectate de șantiere fac numeroase plângeri pentru a scăpa de praf și noroi

”În cartierul Buna Ziua strada Mircea Zaciu a devenit strada de aprovizionare pentru șantierele din zonă. Problema este că această strada este una pietruită- privată întreținută de către cei care locuim pe această stradă. Mașinile de tonaj mare au distrus acesta stradă complet, iar acum scot în strada Buna Ziua grămezi de noroi pe carosabil”, semnalizează un clujean.

”Chiar nu puteți obliga constructorii să curețe roțile mașinilor care ies din șantiere? E dezastru pe strada Câmpului. E așa un noroi și un praf ca putem să facem bătăi în noroi după ploi”, potrivit unui alt clujean.

Rampa de spălare a cauciucurilor este obligatorie

City managerul orașului, Gheorghe Șurubaru a precizat faptul că șantierele sunt o sursă de praf și nisip care ajunge pe carosabil.

”Pe perioada iernii s-a acumulat multă mizerie, au pornit și toate șantierele în primăvară care sunt cauzatoare de praf, nisip și balastru adus în oraș pe carosabil. Toate aceste mari șantiere, la ieșirea din șantiere sunt obligate să aibă o rampă de spălare a cauciucurilor mașinilor care transportă materialele. Mare parte dintre ele nu o au și au fost verificate și amendate. Cuantum amenzilor este între 10.000 și 25.000 de lei. Este procedura legală de a contesta o amendă și instanța va decide care este finalitatea acelei acțiuni”, a declarat Șururbaru

Amenzile nu îi sperie pe constructori

Poliția Locală face periodic verificări și aplică sancțiuni și amenzi, care însă nu dau întotdeauna rezultate.

”Cu ajutorul Poliției Locale încercăm să ținem sub control acest fenomen. Se fac controale regulate la toate șantierele și aplică sancțiuni și amenzi. În mod normal la orice șantier să transportă materiale grele. Firmele fac solicitări de primi autorizație de la primărie pentru a transporta materiale în zonele unde este interzis accesul cu transportul greu. Verificarea încărcăturii este de datoria ISTCR. Noi facem această acțiune de a acorda acele autorizații de acces în zonele unde este interzis transportul greu. Noi facem controale la ieșirea din șantier pentru a preveni murdărirea orașului”, potrivit lui Șurubaru

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril – Anunt 2

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, cu sediul în jud. Cluj, com. Geaca, sat...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...