Raluca Turcan explică cum se vor desfășura sărbătorile în acest an. Vezi aici măsurile luate

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Raluca Turcan, vicepremierul României, anunță că în acest an sărbătorile nu pot fi ținute cu multe persoane. Mai mult, aceasta îndeamnă oamenii să sesizeze poliția dacă aud sau văd petreceri cu mare fast.

„Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, zice Raluca Turcan.

Practica aceasta de a „turna” persoanele care nu respectă măsurile este aplicată în mai multe țări europene, nu numai la noi, completează Turcan. „Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc”

Premierul, Ludovic Orban, transmite celor care vor să meargă la hotel pot să se cazeze, dar petrecerile sunt interzise.

„Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulţi tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte, riscă să-şi îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuşi. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne”, a declarat Orban.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău