Primăria eliberează cu zgârcenie carduri pentru proiectul Bike Sharing

Municipalitatea clujeană militează pentru folosirea mijloacelor de transport alternative, cum ar fi bicicletele. În acest sens a fost derulat un proiect european, Bike-Sharing ce oferă clujenilor posibilitatea să folosească gratuit bicicletele. Așa stau lucrurile în teorie, deoarece practic nu se mai eliberează din iunie carduri pentru a folosi aceste biciclete.

Nu se eliberează carduri pentru bike-sharing

Clujenii sunt nemulțumiți de faptul că ar dori să folosească bicicletele puse la dispoziție de către municipalitate, însă nu se eliberează carduri.

”Imi exprim incantarea si aprecierea pentru aceasta posibilitate oferita locuitorilor din Cluj Napoca. In mod real se incurajeaza folosirea bicicletelor in detrimentul altor mijloace de transport, consecinta fiind mai putina poluare, mai putine masini pe strada, etc. Toate bune pana aici, insa exista o problema care face ineficient acest sistem. Nu se elibereaza carduri pentru a pute folosi sitemul de bike-sharing. Mi se pare inexplicabil sa nu se poata emite carduri la cerere si cu o frecventa mai mare. Va rog frumos nu lasati ca aceasta facilitate foarte buna oferita sa devina ineficienta si sa creeze dezamagire in randul cetatenilor Clujului dintr-un motiv banal, si anume, imposibiliatea obtinerii cardului care iti da acces la sistem. Eu personal, incerc sa obtin un card de mai bine de 3 luni si nu reusesc. Sunt sigur ca in situatia mea mai sunt foarte multi oameni”, semnalizează un clujean.

”Buna ziua, nu inteleg de ce nu sunt carduri pentru ClujBike la primariile din Cluj-Napoca. De mai bine de un an incercam, eu si sotul meu, sa obtinem aceste carduri si de fiecare data primim acelasi raspuns(inclusiv de la ClujBike):”nu avem carduri, mai incercati!”  Va rugam sa dispuneti urgentarea distribuirii cardurilor catre primariile de cartier din Cluj. Sau programul ClujBike nu este pentru orice cetatean al acestui municipiu?” se întreabă un alt cetățean

”Nicaieri in Cluj-Napoca nu se gasesc carduri pentru ClujBike. Acest serviciu este gratuit, dar nu putem sa ne folosim de el daca nu sunt carduri.Rog suplimentarea cu carduri”, solicită un alt clujean.

Boc promite încă 2000 de carduri

Municipalitatea va elibera alte 2000 de carduri, iar cei care și-au depus cerere vor putea să folosească bicicletele. Cu siguranță că aceste carduri, un număr mic pentru numărul de doritori se va epuiza repede. Se împlinește aproape un an de la eliberarea ultimelor carduri, oare și acum va trece la fel de mult timp?

”În jurul datei de 15 aprilie vor mai fi eliberate 2000 de carduri pentru bike sharing. In acest moment eliberarea de carduri este suspendata. In aceasta perioada facem o analiza a gradului de utilizare a sistemului și în măsura in care este posibil vom elibera noi carduri.  Deja sunt 15.000 de carduri puse în circulație. Cei care și-au depus cerere au posibilitatea să aibă șansa obținerii unui card. Fiecare proiect de modernizare a străzii va lua în calcul și introducerea, extinderea și modernizarea pistelor de biciclete. Așa cum am făcut și în zona centrală sau în cartiere unde au fost modernizări de străzi și în continuarea se va lua în calcul pista de biciclete. Încercăm peste tot în oraș să avem piste de biciclete chiar dacă nu toată lumea le dorește”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii