strada buna ziua

Primăria caută soluții pentru traficul din zona Bună Ziua

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că se iau măsuri pentru decongestionarea traficului din zona Bună Ziua.

PUZ de circulație pentru toată zona Bună Ziua

Tarcea a anunțat că în acest moment se află în lucru un studiu de trafic care să cuprindă toată zona Bună Ziua și care va oferi soluții pentru decongestionarea traficului.

”Avem în analiză și în proiect un PUZ de circulație pe întreaga zonă Bună Ziua, care să reglementeze traficul în toată zona și care va prinde și strada Lotului, strada Fagului, Mihai Românu, strada Măceșului inclusiv cu ieșirile și intrările spre oraș. Acesta este un studiu de trafic care ne va spune cum putem rezolva problemele. Este foarte posibil să trebuiască să mai facem două-trei străzi de legătură între Bună Ziua și Mohai Românu sau între strada Fagului și alte zone. Traficul greu va fi eliminat și fa aduce un trafic mult mai ușor. În acest moment nu se mai emit autorizații de construire pentru strada Bună Ziua. Au fost foarte multe PUZ-uri respinse pentru că nu au asigurat spații verzi, locuri pentru grădinițe”, a declarat Tarcea

Două noi sensuri de circulație

Viceprimarul a anunțat că vor fi amenajate două sensuri giratorii noi care să rezolva o parte din problema traficului din zona Bună Ziua.

”Concomitent cu modernizarea străzii Bună Ziua vom face două sensuri giratorii pentru care așteptăm autorizarea de construire. Un sens giratoriu va fi la intersecția străzii Bună Ziua cu strada Trifoiului și strada Măceșului, iar cel de-al doilea sens giratoriu va fi la intersecția străzii Calea Turzii cu strada Mihai Românu. Dorim astfel să fie folosite și străzile Mihai Românu și Măceșului, deoarece este o alternativă bună de ieșire. De asemenea, suntem în discuții avansate cu cei de la USAMV pentru o lărgire la intersecția Fagului cu strada Brâncuși”, a declarat Tarcea

Strada Bună ziua va fi lărgită

Municipalitatea a organizat o dezbatere publică privind modul de reorganizare a străzii Bună Ziua. În acest moment proiectul este blocat deoarece se așteaptă trecerea străzii din proprietatea Companiei Naționale de Drumuri în proprietatea municipiului.

”Strada Bună Ziua este într-un proces de reorganizare. A fost și o dezbatere publică. Acolo vor fi trei benzi de circulație plus piste de biciclete și trotuare. În momentul de așteptăm să primim strada deoarece se află în administrarea Companiei de drumuri. Ministerul Dezvoltării a dat avizul, de aici a ajuns la alte două ministere, Ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției pentru avize. După primire și acestor două avize, se va ajunge la Guvern unde printr-o Hotărâre de Guvern strada va trece în administrarea municipiului. În momentul în care vom avea administrarea străzii sunt pregătiți să trecem la următoarea etapă”, a declarat viceprimarul Tarcea.

Parc pentru copiii din Bună Ziua

Cartierul Bună Ziua nu dispune de facilitățile normale precum parcuri, zone verzi, grădinițe sau școli. Pentru început, primăria va amenaja un parc de joacă pentru copii

”Noi am început construcția unui parc ce va fi finalizat până la 1 Iunie. Sperăm să mai îndulcească viața celor care locuiesc în zonă și vor avea unde să îi ducă pe copii. Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrările în vederea realizării unui nou spaţiu de joacă pentru copii, în cartierul Bună Ziua pe strada János Fadrusz. Copiii din zonă se vor putea bucura de acest loc dedicat lor, din data de 1 iunie” aspecificat Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii