Proiectele imobiliare numeroase de pe C. Brâncuși pot duce la modernizarea străzii

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca ar putea beneficia de modernizare, fapt datorat proiectelor imobiliare care se întețesc în ultima vreme în zonă. Artera care delimitează cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu ar putea fi lărgită pentru a evita aglomerațiile posibile odată cu dezvoltarea zonei.

Unul dintre proiectele care urmează să fie realizate în viitorul pe C. Brâncuși este construirea uni imobil mixt regim de înălțime 2S+P+6E+6Esupantă pe un teren de 1.238 de metri pătrați, aferent numerelor 123-125. Astfel, în Comisia de Urbanism a fost adusă în discuție necesitatea modernizării acestei străzi, primarul Emil Boc dorind ca aceasta să fie efectuată cât mai repede cu putință.

„Văd că avem tot mai mult proiecte de acestea pe Brâncuși. Și nu începem niște procese de lărgire a străzii? Să mai contribuie și investitorii acolo, că ei aduc trafic. Noi în paralel ce facem? Dacă tot dăm drumul la aprobări de acestea va arăta frumos, și cum se spune operația a reușit dar pacientul a murit. Până la ce nivel mergeți cu aprobarea de asemenea imobile? Capacitatea străzii va spune stop la un moment dat și ne vom trezi ca în Bună Ziua că a trebuit să oprim autorizările doi ani. Domnule viceprimar, pentru că oricum aveți deja experiența de la Bună Ziua, aș dori să preluați și acest proiect. Pe toamnă să declanșăm procedurile, pentru că văd un potențial de risc aici, să nu ajungem blocați ca la Bună Ziua, e cazul să ne mișcăm repede”, a spus primarul Emil Boc.

Proiectul de pe Brâncuși 123-125 nu este singurul aprobat în ultima perioadă pe această stradă. Mai multe proiecte imobiliare urmează a fi dezvoltate în zonă, iar astfel casele vechi vor fi înlocuite cu clădiri de birouri, blocuri și spații comerciale. Unul dintre proiecte implică și construirea unui nou sediu Arobs în zonă „Brâncușiul, peste câțiva ani, așa va arăta, cu acest gen de clădiri, cu aspect de bulevard”, spune arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău