Organizatorii UNTOLD repară stricăciunile la Cluj Arena dacă vor un nou contract

Președintele Consiliului județean Alin Tișe a avut o poziție foarte fermă vizavi de condițiile în care un nou contract va fi încheiat cu reprezentanții festivalului UNTOLD pentru desfășurarea acestuia pe Cluj Arena.

Acum că stadionul se află în administrarea Consiliului județean, Alin Tișe este mult mai implicat în contractele pentru evenimentele ce au loc pe Cluj Arena.  Acesta a afirmat la sfârșitul lunii decembrie că un nou contract cu cei de la UNTOLD va fi discutat doar după ce vor fi făcute toate reparațiile și remediate toate pagubele produse la ediția trecută.

”Consiliul Județean Cluj va discuta eventuala închiriere a stadionului Cluj Arena pentru organizarea festivalului UNTOLD 2017 după ce organizatorii vor finaliza reparaţiile necesare şi vor remedia toate pagubele aduse infrastructurii arenei sportive cu ocazia desfăşurării festivalului Untold 2016. Voi discuta despre o eventuală închiriere a stadionului Cluj Arena în vederea organizării festivalului Untold 2017 precum și despre cuantumul chiriei abia după finalizarea reparațiilor rămase restante, fapt care l-am comunicat în scris și organizatorilor evenimentului Untold”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În replică, reprezentanții UNTOLD au declarat că au oferit garanții mult peste garanțiile oferite altor organizatori de evenimente.

”Presupunem că este doar o lipsă de informare a conducerii Consiliului Judeţean Cluj, din moment ce noi am fost în legătură permanentă cu conducerea Cluj Arena şi am stabilit de comun acord cu aceştia, calendarul de execuţie a lucrărilor nefinalizate până în prezent, din motive obiective, cum ar fi temperatura foarte scăzută, care nu ar fi permis execuţia calitativă a lucrărilor exterioare”, au menționat organizatorii UNTOLD

Un nou contract, negociat după finalizarea reparațiilor

Între timp, Alin Tișe și organizatorii UNTOLD au ajuns la un acord pentru realizarea reparațiilor, iar festivalul nu își va schimba locația în 2017.

”În acest moment la stadion au loc operațiuni de remediere a unor stricăciuni pe care evenimentele din anii trecuți le-au provocat la stadion. Orice eveniment care distruge părți din stadion trebuie să le repare. Nu avem ce să negociem. Pentru a discuta de un eventual contract pentru anul 2017, cei care au adus defecțiuni la stadion trebuie să le repare. Deși inițial au considerat că au oferit sumele necesare, au înțeles că nu au fost toate reparate, astfel că în această perioadă pentru acele reparații pe care le permite timpul se lucrează deja. Odată ce toate reparațiile vor fi făcute în totalitate vom discuta despre contractul pentru anul 2017. Festivalul UNTOLD se va desfășura și în acest an pe stadion, Polivalentă, parc însă după ce toate lucrurile se vor așeza urmează să discutăm despre contract. Cei de la UNTOLD deja au înaintat un draft de contract către Cluj Arena și către Consiliu județean. Noi vom aplica niște tarife stabilite în Consiliu județean pe care ei le vor accepta sau nu”, a declarat Alin Tișe

Fond pentru repararea gazonului

Alin Tișe a menționat faptul că toate evenimentele care se vor desfășura pe gazonul stadionului Cluj Arena vor trebui să contribuie la fondul deschis pentru refacerea gazonului.

”Cei care vor organiza evenimente pe gazon vor trebui să achite o sumă pe care o vom decide și care o vom folosi pentru schimbarea gazonului. Vom negocia contractele cu organizatorii astfel încât la final de an să intrăm într-un proces de schimbare a gazonului. Schimbarea unui gazon costă 200.000 de euro și dorim să obținem acești bani din evenimentele organizate”, a declarat Alin Tișe

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii