Noua lege a taximetriei produce deja efecte

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Noua lege a taximetriei, intrată ieri, 16 mai, în vigoare a produs primele efecte: patru şoferi au fost amendaţi.

Mai mult, pentru trei dintre ei poliţiştii au dispus şi suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului timp de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare, scrie Antena Satelor, care citează RADOR.

Potrivit noilor prevederi, şoferii care folosesc platformele de ridesharing, precum Clever, Bolt şi Uber, şi care nu au o licenţă de taximetrie, pot fi sancţionaţi chiar de prima dată, riscând amenzi care pot ajunge şi la 50 de mii de lei. Cu toate acestea, ministrul transporturilor spune că noua lege nu interzice platformele de ridesharing şi le-a recomandat şoferilor care au fost amendaţi să conteste sancţiunea în instanţă, dacă se simt nedreptăţiţi.
Problema acestor platforme nu este una nouă, ci trenează de peste cinci ani. Răzvan Cuc a mai spus că se lucrează la un nou proiect de ordonanţă de urgenţă, care să reglementeze activitatea de ridesharing.

Noua lege a taximetriei și ridesharing-ul

Răzvan Cuc: „Noi de o lună de zile lucrăm la proiectul de ordonanţă. Reprezentanţii Uber, Clever, Bolt au venit la minister, am avut o discuţie cu ei, au venit cu anumite sugestii şi, în acest sens, am stabilit că săptămâna viitoare vom avea o altă întâlnire pentru a finaliza şi pentru a integra aceste observaţii. Deci se lucrează şi reglementăm şi acest domeniu. Noi am dat o ordonanţă, Ordonanţa 21, care vine să combată pirateria. Eu, din câte ştiu, piraterie înseamnă când transporţi persoane şi nu declari acele sume pe care le încasezi. Aia este piraterie. Asta, într-adevăr, trebuie combătută, dar eu ştiu că la Uber, când faci o comandă, se face plata online, se eliberează o dovadă că ai făcut plată, deci ei nu sunt piraţi”.
Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, îi sfătuieşte pe şoferii de la cele trei platforme care au luat amenzi………

Citește mai departe AICI

Ultimile articole

Articole populare