Iohannis vine la Cluj la deschiderea Olimpiadei de Matematică

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa duminică 8 iulie,  la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică.

Evenimentul, care se desfășoară în perioada 3-14 iulie a.c., reprezintă cea mai veche și cea mai prestigioasă competiție din domeniul științelor adresată elevilor de liceu, prima ediție având loc în România, în anul 1959.

Prin organizarea în țara noastră a Olimpiadei Internaționale de Matematică, s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenți aproximativ 1.500 de participanți din peste 100 de țări, de pe cinci continente.

Președintele României va vizita, totodată, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, unitate sanitară care asigură servicii medicale preventive, curative și paliative în domeniul oncologic și care desfășoară o amplă activitate de învățământ și cercetare.

Prin această vizită, Președintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiției în zona sănătății și susține un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanță.

Latest articles

Related articles