Sunteti aici:SocialCluj-Napoca devine Capitala Mondială a Matematicii

Cluj-Napoca devine Capitala Mondială a Matematicii

Publicat in data

Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Internaționale de Matematică, cel mai mare  eveniment educațional care  se va desfășura în România.

În perioada 3-14 iulie 2018 ( PI=3,14 ) va avea loc Olimpiada Internaţională de Matematică 2018 (IMO 2018).

Un eveniment de anvergură ce implică 114 țări ale lumii și 615 concurenți. De asemenea, sunt prezenți 263 de lideri, deputy-lideri și observatori,  aproximativ 900 de invitați străini, peste 300 de voluntari.

Olimpiada Internațională de Matematică, pentru a șasea oară în România

Este cea de-a 59 ediției a Olimpiadei Internaționale de Matematică și cea de-a VI-a care se desfășoară în România. Concursului inițiat în 1959 la Braşov a devenit astăzi cea mai mare competiţie din domeniul ştiinţelor exacte

,,Încredințarea acestui eveniment Clujului este o recunoaștere a performaței școlii clujene, a colaborării interinstituționale corecte și eficiente și a climatului care la Cluj-Napoca permite atragerea mediului privat în marile proiecte ale educației. Le mulțumim tuturor pentru implicare și suntem convinși că eforturile noastre reunite vor face din cea de-a 6-a ediție românească a Olimpiadei Internaționale de Matematică un eveniment educațional de referință la nivelul competiției științifice, ca mărturie a consolidării rolului educației la Cluj-Napoca”, afirmă Valentin Claudiu Cuibus, inspector şcolar general al I.Ș.J. Cluj.

       România și-a manifestat încă din 2013 intenția de a organiza acest eveniment în 2018, anul Centenarului.

       Președintele de onoare al Olimpiadei este academicianul Viorel Barbu, profesor universitar la Cluj-Napoca. Acesta este președintele secției de matematică a Academiei Române și membru al echipei României la prima ediție a Olimpiadei din 1959, de la Brașov.

România și Bulgaria sunt sigurele țări ale lumii care au participat fără întrerupere la fiecare ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică

Cele 6 probleme, câte trei pentru fiecare zi, sunt alese de către experți internaționali, dintr-un set de probleme. Ulterior acestea sunt publicate într-o broșură confidențială.

       108 lideri și tot atâția deputy-lideri din toate țările participante, sunt așteptați să sosească la Cluj-Napoca, începând cu  3 iulie 2018.

Deschiderea Oficială a Olimpiadei va avea loc duminică,  8 iulie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Publicul larg va putea urmări festivitățile live, pe TVR Cluj, dar și pe TVR 3 și TVR Internațional.

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...