catalog online

Practici comuniste la Cluj. Părinții care își fac flotant, vânați de poliția locală

Primarul Emil Boc îi amenință cu plângeri penale pe proprietarii clujeni care le permit părinților să își facă flotant pentru a-și înscrie copiii la școlile din centru.

Se profită cu bună credința de prevederile legale potrivit cărora poți să îți înscrii copilul la școala arondată, dar nu spune legea că poți să îți faci abuziv viză de flotant pentru a-ți putea înscrie copilul la școală sau alta. Noi facem investiții uriașe în școlile clujene și din centru și din cartiere. Există învățământ de calitate în toate școlile de cartier. Se fac în mod fictiv vize de flotant, pentru a se putea înscrie copiii la școală.

Proprietarii, avertizați că la va bate poliția la ușă

Primarul Emil Boc a început deja verificările prin Poliția locală, iar acolo unde sunt comise abuzuri, se vor face plângeri pentru fals în declarații.

”Vreau să știe lumea, și mai ales proprietarii care își dau acordul, că Poliția va face verificări, iar în cazul în care se constată că există o declarație în fals, adică un proprietar a declarat că la mine stă X sau Y cu viză de flotant, și nu plătește cheltuieli, pentru că nu figurează în cartea de imobil și nimeni nu l-a văzut acolo, acei proprietari vor putea fi sancționați inclusiv penal, pentru fals în declarații. Ai dreptul legal să soliciți o viză de flotant, dar nu ai dreptul cetățenesc să soliciți o viză de flotant, dar nu ai dreptul să o utilizezi într-o manieră abuzivă pentru a obține un drept suplimentar. Atrag atenția că se fac verificări în teren, prin sondaj. Au început deja verificările. Dar nu e normal când într-o garsonieră avem 50 de vize de flotant. Noi nu putem refuza flotantul, dacă omul chiar stă. Nu există o prevedere a statului român câte persoane pot să stea într-un apartament câte persoane pot sta într-o locuință, dar aceștia trebuie să stea acolo. Dacă ai făcut cerere și proprietarul și-a dat acordul, tu trebuie să stai acolo deoarece altfel înseamnă că ai indus în eroare administrația”, a spus primarul Emil Boc.

Mașinile părinților blochează traficul

Principala problema a acestei practici este că numărul mare de părinți care își aduc copiii cu mașina la școlile din centru, blochează traficul.

”Sunt solicitări de câte 12 clase în plus la unele școli din centrul Clujului. Asta înseamnă un număr de minim 300 de mașini în plus, care blochează centrul în fiecare dimineață. Toți clujenii suportăm că undeva la capătul firului cineva nu respectă o prevedere legală. Centrul Clujului e roșu datorită supraîncărcării și este un fenomen care se extinde. Am făcut o investiție de 2 milioane de euro într-o școală din centrul Clujului și acum se mai solicită încă 12 clase suplimentare. Este vorba despre școala Bob. Unde vor veni acești oameni cu mașinile? E vorba despre Memorandumului, axa est – vest a orașului. Să nu creadă lumea că vor putea fi tolerate parcări ilegale pe banda de circulație sau pe banda de autobuze”, a explicat primarul Emil Boc.

Ce spun clujenii?

Clujenii reclamă faptul că școlile din cartiere fie nu se ridică la standardele școlilor din centru, fie sunt locuri insuficiente și sunt nevoiți să își înscrie copilul în altă parte.

”Când școlile din cartiere vor fi la aceleași standarde ca cele din centru, posibil să fie corect. Până atunci, nu e bine să puneţi presiune pe părinţi să îşi trimită copiii la şcoli proaste, unde profesorii îşi bat joc de viitorul lor, doar pentru că va aglomerează vouă centrul. Centrul oraşului este în egală măsură şi al locuitorilor din Mănăştur sau Iris. Iar trimisul Poliţiei la uşa e o idee ruptă din Ceauşismul anilor ’80. Cam din perioada în care Boc şi Cuibus erau colegi la UASCR! Coincidenţă? Sau doar mentalitate greu de depăşit?”, potrivit unui clujean

”Mai întâi, intrat prin sondaj, în şcolile de cartier, unde faianţă cade de pe pereţii băilor, cum ar fi clădirea pentru clasele 0-IV, care aparţine Liceului de Informatică. Puteţi să mai vedeţi şi Şcoală Brâncuşi, din Gheorgheni, unde nu s-a zugrăvit de, cel puţin, 30 de ani”, sesizează un alt clujean

O altă nemulţumire a clujenilor vizează faptul că se dau autorizaţii de construire pentru blocuri şi mall-uri, dar acele maşini nu reprezintă o problema, doar cele ale părinţilor care îşi aduc copiii la şcoală.

”Podul Traian e rezolvat? O lucrare care se face în trei zile prin alte părţi la noi durează un an! Autorizaţiile pentru turnurile din centru sunt OK? Te juri, Boc? Mall-urile din centru sunt ok? La mall e voie, la şcoală nu? Gasete soluţii, de aia eşti primar! Nu mai da vină, mereu, pe cetăţeni, pentru ce nu eşti în stare să faci!”, potrivit unui clujean

”Dar mall-ul din centru ce aduce în zona 300 de maşini pe zi? Dar cele 300 de apartamente de deasupra mall-ului ce aduc 300 de maşini pe zi? Dar business-center-urile din centru aduc sute de maşini pe zi?”, sesizează  un alt clujean

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii