Directorul DGASPC Cluj, demis de Consiliul județean

Consiliul județean a votat azi înlăturarea din funcție a directorului Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, Claudiu Tămaș.

Încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Cluj Alin Tișe și-a propus să îl înlocuiască pe directorului Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, datorită numeroaselor nereguli sesizate în instituție.

”Nu suntem noi de vină pentru că în loc de 15 oameni au fost angajați 33. Avem mai multe verificări, inclusiv audit făcut înainte să fiu președinte. Ulterior, am constatat că 89% din recomandările auditului nu s-au remediat. Direcția a făcut angajări ilegale în perioada în care se afla în anchetă disciplinară. Aceste lucruri nu pot fi tolerate. Odată ce aceste lucruri au fost constatate, am sesizat comisia de disciplină, noi ne-am făcut datoria, nu puteam avea o altă conduită, instanța va decide. Avem o decizie argumentată, rapoarte de verificare, rapoarte de audit, aceste au au fost constatate, și sunt peste 1000 de pagini despre ceea ce am constatat acolo. Nu aveam altă conduită în această situație”, a declarat Alin Tișe.

Calificativ necorespunzător

Motivul demiterii, prezentat în proiectul de Hotărâre este calificativul obținut în urma evaluării realizate performanțelor profesionale.

”Prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 46 din 28.02.2017 privind stabilirea calificativului final de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale domnului Tămaș Claudiu-Daniel, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj pe anul 2016 s-a stabilit calificativul final ”necorespunzător”, la evaluarea performanțelor profesionale individuale pe anul 2016, ale domnului Tămaș Claudiu-Daniel, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, luându-se în considerare rapoartele de evaluare întocmite pe perioadele de evaluare 01.01.2016-26.06.2016 și 27.06.2016 – 31.12.2016”,  se arată în Proiectul de hotărâre.

Sancționat pentru abateri disciplinare

O comisie de disciplină din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului județean a propus sancționarea disciplinară a domnului director Claudiu Daniel Tămaș cu sancțiunea prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. b) din Legea nr. 188/1999, respectiv diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.  Această sancțiune a survenit ca urmare a unor abateri disciplinare constatate în exercitarea funcției de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijență repetată în rezolvarea lucrărilor și încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.

Totodată,  întrucât s-au constatat indicii că faptele constatate pe parcursul cercetării pot angaja răspunderea penală, Comisia de disciplină a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (Sesizarea nr. 61/17.01.2016 și adresa nr. 2001/26.01.2017).

Tămaș este acuzat printre altele că a angajat oameni în cadrul instituției fără concurs, că a folosit în mod abuziv un imobil în care stăteau angajații instituției, dar și că a executat lucrări de reabilitare a unor clădiri fără a avea autorizațiile necesare.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii