Clujul, împânzit de cerșetori

Primăvara aduce la Cluj-Napoca și o categorie de oaspeți mai puțin doriți: cerșetorii. Mulți dintre aceștia provin din localitățile învecinate, sau chiar din județele învecinate.

Clujenii, deranjați de cerșetori

Clujenii și-au exprimat nemulțumirea față de numărul crescut al cerșetorilor din oraș, apăruți odată cu venirea primăverii.

”Odată cu venirea primăverii au apărut o mulțime de cerșetori în tot mai multe zone din oraș, în centru, pe Dorobanților, în Mănăștur muștește de cerșetori, de asemenea, la gară e plin. Nu în ultimul rând și în autobuze”, își exprimă nemulțumirea un clujean.

”Zona Piața Mărăști e o zonă rușinoasă pentru orașul Cluj Napoca. Mizerie, cerșetori. Întrucât se cunoaște ca e o zonă cu probleme nu am văzut sa fie luate masuri în vederea reducerii lor”, sesizează un alt clujean.

”În ciuda modernizării din Piața Gării, tot plina de țigani, cerșetori veniți de pe sate rămâne. Cu toate lampadarele noi, parcările prost făcute și trotuarele prea largi nefolosite de nimeni, din fața gării”, atenționează un alt clujean.

Un alt clujean consideră că este afectată imaginea orașului, deoarece cerșetorii își duc veacul pe străzi frecventate de turiști: ”Sunt străzi frecventate de foarte mulți turiști dar si de noi cei care plătim taxe si impozite si trebuie să-i suportăm zilnic. Trebuie să se rezolve cumva deoarece sunt un pericol și o rușine pentru Cluj”.

Poliția locală, acțiuni permanente de identificare a cerșetorilor

Polițiștii locali acționează zilnic, pe raza municipiului, pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publicului si iau masurile legale ce se impun împotriva acestora. Contactați Politia Locală în momentul în care observați persoane care apelează la mila publică la nr. de telefon 0264/598784-Dispeceratul Politiei Locale sau 0264/955 pentru ca un echipaj să fie trimis în timp util să ia măsurile ce se impun.

”Avem 150 de locuri în centrele de găzduire temporară unde li se oferă hrană, pat, igienă, iar cei care nu sunt clujeni sunt îndreptați spre locurile de domiciliu. Poliția locală are un program eficient în acest sens și va fi în această primăvară pus în practică. Sunt echipe care se ocupă în permanență de gestionarea acestui fenomen care trebuie ținut sub control”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii