Clujenii reclamă modul deficitar de ridicare a gunoiului

Zeci de sesizări au fost făcute de clujeni privind gunoaiele care nu sunt ridicate la timp de firmele de salubritate. Sunt zone chiar din centrul unde gunoaiele sunt ridicate cu întârziere ceea ce dăunează imaginii orașului.

”Gunoaiele de pe str. Octavian Petrovici (intrarea in Parcul Caragiale), menționate de un cetățean într-o sesizare din data de 24/03/2017 13:46:41 (cu răspuns de la Primărie “Zona va fi monitorizată iar în cazul nerespectării dispoziției primite, vor fi luate măsurile legale care se impun”), reiterate de mine in sesizarea din data de 05/04/2017 08:20:00, sunt tot acolo. Arată rău, miros rău, într-o zona centrală a Clujului. Situația nu este rezolvată”, semnalează un clujean.

”Dorim să reclamăm, în numele asociației de proprietari modul defectuos în care Rosal strânge gunoiul. De fiecare dată fac mai multă mizerie când strâng decât când se adună gunoiul. În toată parcarea e plin de gunoaie”.

”Gunoi menajer in cantități mari in afara tomberoanelor pe strada Pasteur . Capacitatea tomberoanelor e insuficienta sau serviciul de ridicare ar trebui sa vina mai des”.

”Cum am scris si in sesizarea nr. 161542 / 01.04.2017, situația ridicării resturilor menajere la adresa Str. Ana Aslan 51-61 este dezastruoasă. Cei de la Rosal nu au ridicat deseurile nici in data de 08.04 si nici in 10.04.2017, despre amplasarea unui container nou nici vorbă. Va transmit o poza cu situatia din teren de azi la ora 8:00. Va rog sa luați măsuri și să obligați Rosal la respectarea contractului”.

Primăria trimite notificări firmelor de salubritate, dar nu face verificări

Având în vedere faptul că unele sesizări sunt reluate de cetățeni de două sau chiar de trei ori, se pare că notificările făcute de primărie către firma de salubritate nu sunt eficiente. În lipsa unei verificări punctuale în teren, situația deșeurilor întârzie să fie rezolvată.

”S-a transmis firmei SC Rosal Grup S.A., adresa cu numărul 175132/10.04.2017 pentru a remedia problema în termen de 24de ore. S-a solicitat firmei Rosal mărirea numărului de containere sau ridicarea mai des a deșeurilor menajere, pentru a evita pe viitor împrăștierea deșeurilor în jurul containerelor”, sunt răspunsurile municipalității.

Deșeuri din costrucții

Clujenii reclamă faptul că cei care dezvoltă proiecte imobiliare nu au grijă de deșeurile rezultate, preferând să le depoziteze în mod ilegal.

”Se arunca deseuri zilnic. Camioane intregi. Sesizare urgenta”.

”Raspunsul primit la sesizarea cu numarul mentionat mai sus nu reflecta situatia din teren. Ati putea, va rog, sa precizati exact ce fel de masuri legale s-au luat? Nu am vazut echipaje ale politiei care sa supravegheze zona sau sa dea sanctiuni. Masinile continua sa descarce zilnic moloz in zona”.

”Se arunca gunoi de santier pe strada Colonia Soporului. Camioane intregi transporta zilnic”.

”Va rog verificati legalitatea lucrarilor de drumuri terasamente si amenajari pe verticala realizate pecum si depozitarea de deseuri rezultate din constructii din strada Soporului, paraul Muratori si accesul spre colonia Budunusi”.

Municipalitatea aplică periodic amenzi pentru deșeuri rezultate din construcții care sunt depozitate în zonele periferice ale orașului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii