M24

Clujenii reclamă lipsa aerului condiționat din autobuze. Călătorilor li se face rău din cauza căldurii

Pe platforma de sesizări a primăriei zeci de clujeni au semnalat lipsa aerului condiționat și căldura insuportabilă din unele mijloace de transport în comun. Între timp, primăria se laudă cu investițiile făcute și cu cele care urmează, dar sunt încă prea multe autobuze și troleibuze vechi, adevărate cuptoare în zilele caniculare din ultima perioadă.

Călătorilor li se face rău de la căldură

Un călător semnalează faptul că din cauza căldurii foarte mari din autobuz, o fetiță a leșinat.

”Sunt nevoit sa semnalez o problema de care ne lovim cei care calatorim cu autobuzele, troleibuzele si tramvaiele CTP Cluj. Din pacate, conditiile oferite sunt in continuare sub orice critica cu autobuze extrem de vechi care nu au aer conditionat, asa ca pe timp de vara e o aventura sa calatoresc cu autobuzele din oras. Mai grav este ca din cauza caldurii sufocante din autobuze multor persoane li s-a facut rau. Asa s-a intamplat si azi cand eram intr-un autobuz din cele verzi pe linia 30, vechi de peste 20 de ani si fara aer conditionat. Din pricina caldurii, unei fetite de 4-5 ani i s-a facut rau si a lesinat in autobuz. Calatorii l-au rugat pe sofer sa porneasca aerul conditionat dar acesta s-a scuzat spunand ca autobuzul este foarte vechi si nu a fost dotat cu aer conditionat. Tot de la sofer am aflat ca autobuzul a fost luat second hand din Franta, pentru ca nu mai corespundea normelor de acolo si pentru ca era prea vechi pentru francezi si urma sa fie trimis la fier vechi in Franta. In conditiile astea doresc sa aflu si eu cum aveti pretentia ca lumea sa foloseasca transportul in comun si sa renunte la masina personala cand conditiile pe care le oferiti sunt sub orice critica. Trag un semnal de alarma pentru ca majoritatea autobuzelor sunt vechi si nu ofera conditii minime, dar nici macar siguranta pentru calatorii care rabda o caldura cumplita”, a semnalat clujeanul.

Un alt autobuz vechi, o altă doamnă căruia I s-a făcut rău.

”Faceti ceva cu autobuzele si cu troleele astea ca ne sufocam in ele. Am ajuns sa ne rugam sa se raceasca vremea afara pentru ca C.T.P Cluj are prea putine autobuze cu aer conditionat. Azi, 11 august, unei doamne i s-a facut rau din cauza caldurii intr-un autobuz pe linia 27. Mentionez ca autobuzul este atat de vechi ca nici macar nu are aer conditionat. Din pacate majoritatea autobuzelor C.T.P Cluj sunt foarte vechi si nu au aer conditionat. In felul acesta, din cauza conditiilor sub orice critica, o sa va pierdeti calatorii. Pe mine deja m-ati pierdut, m-am saturat sa fac sauna in niste autobuze insalubre”, semnalează un al clujean.

”Pe autobuzul 24B, indicativ 803, mers inspre Polus, era o caldura insuportabila si nici un strop de aer. E inadmisibil asa ceva pentru un oras precum Clujul”

”In majoritatea mijloacelor de transport de pe liniile 3, 33 si 25 aerul conditionat nu functioneaza. Pe aceasta canicula este mai cald in mijlocul de transport decat afara, unde sunt mai bine de 32 grade Celsius.”

”Va rog sa luati masuri in vederea aerului conditionat din autobuze. In special in autobuzul 26L care merge la Emerson pentru ca e mult mai cald decat temperatura de afara!”

Municipalitatea a demarat licitația pentru 50 de autobuze, dar și pentru autobuze electrice.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii