Clujenii de pe strada Stephenson, terorizați de romi. Primăria oferă doar promisiuni

Locuitorii de pe stradă Stephenson au făcut zeci de plângeri și reclamații la poliție și primărie deoarece au ajuns să trăiască într-o stare de teroare din cauza familiilor de romi de locuiesc pe această stradă. Cazul a fost intens mediatizat, însă după evacuarea de pe strada Coastei, municipalitate pare să nu mai vrea să ia măsuri atât de drastice.

Joacă fotbal și cărți și ascultă muzică la două dimineața

Clujenii care locuiesc pe Stephenson reclamă faptul că nu pot să se odihnească noaptea, deoarece vecinii lor ascultă muzică la un volum ridicat și fac gălăgie la ore târzii din noapte.

”Ce măsuri ia municipalitatea împotriva țiganilor care locuiesc ilegal pe această stradă. Suntem terorizați în fiecare zi. Noaptea trecută am fost nevoiți să chemăm la ora 01.00 poliția, deoarece ascultă muzică, iar de când a fost asfaltată strada, aceasta s-a transformat în teren de fotbal. Știm că există ordine de evacuare și de demolare a acestor bărăci ilegale și nu se face nimic. Scot boxele afară și suntem terorizați. Nu am o problemă decât cu cei care locuiesc ilegal”, potrivit unei doamne care locuiește pe acea stradă.

Primăria a încercat să le ofere alternative, romii refuză să se mute

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că romilor le-au fost oferite alternative, dar aceștia refuză să se mute. Tarcea afirmă că există o sentință care urmează să fie pusă în aplicare, însă același răspuns l-au primit clujenii care locuiesc pe George Stephenson și acum un an.

”Știm de situația de pe strada Stephenson. Acolo este un caz social. Am intervenit cu poliția ori de câte ori au fost solicitări. Unele persoane de acolo au fost amendate și obligate să facă muncă în folosul comunității. Există o sentință ce urmează să fie pusă în aplicare. Au fost mai multe sesizări din partea vecinilor. Cadrul legal pe care îl avem este însă destul de limitat. Am trimis firmele de salubritate și poliția să îi oblige să încheie contracte cu firmele de salubritate. S-a făcut curățenie suplimentară în zona respectivă. Am încercat să le propunem, în colaborare cu firmele din zonă să le cumpere un teren unde să se mute în condiții civilizate. Din nefericire au refuzat orice ajutor din partea noastră. Pe cei care locuiesc acolo i-am dus în centrele noastre, dar din păcate nu rămân stau acolo, stau o noapte după care revin la vechile obiceiuri. Poliția primăriei aproape săptămânal ajung în acea zonă”, potrivit lui Tarcea.

Există o sentință, Primăria nu a pus-o încă în practică

În mai 2016, municipalitatea anunța ca s-a demarat procedura executarii silite pentru punerea in executare a sentintei judecatoresti ramasa definitiva referitoare la desfiintarea lucrarilor de constructii executate nelegal pe latura vestica a imobilului situat in Cluj-Napoca, str. Stephenson, nr. 15, sens in care a fost inaintata executorului judecatoresc documentatia necesara pentru a proceda la desfiintare. Însă de atunci a trecut un an de zile și încă nu a fost întreprinsă nicio măsură.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii