garaje demolate

Clujenii cer din nou demolarea garajelor

Lipsa parcărilor din cartiere ridică din nou o problemă a orașului, garajele. Clujenii cer din nou demolarea garajelor dintre blocuri și construirea de noi locuri de parcare. Clujul suferă de o lipsă acută a locurilor de parcare, iar demolarea garajelor ar putea reprezenta o soluție.

”Între strada Mehedinți si strada Vidraru lângă Asociația Cristiana sunt 3 rânduri de garaje pe locul cărora se poate construi un parking”, semnalizează un clujean.

”Exista o șansă să scăpăm de aceste garaje dintre blocuri, vechi si dărăpănate? Se pot construi parcări supraetajate pentru a înlocui garajele. Sunt zeci de garaje de acest fel iar printre ele o mizerie de nedescris”, specifică un alt clujean.

”Având în vedere creșterea numărului de autoturisme din oraș și implicit scăderea numărului de locuri de parcare, aș dori sa vin cu o propunere pe viitor, care pe unii cetățeni cu siguranță o sa-i nemulțumească, în sensul ca ar trebui luat in calcul trecerea la activitatea de desființare/demolare a garajelor dintre blocuri si amenajarea de locuri de parcare”, sugerează un alt clujean.

Polițiștii locali, împart amenzi și în cartiere

O altă problemă este reprezentată de amenzile pe care polițiștii locali le aplică celor care, din lipsa locurilor de parcare sunt nevoiți să își lase mașina peste tot. Clujenii sunt tot mai nemulțumiți de faptul că primăria nu le oferă nicio soluție, dar în schimb le dau amenzi.

”Înainte de a trimite echipajele de amendat și ridicat trebuiau amenajate locuri de parcare. Vă reamintesc că în spatele blocurilor zac sute de garaje de tablă, majoritatea fără autorizație, iar noi, locatarii (plătitori de impozite) nu avem locuri de parcare . Știați că la 2 garaje (majoritatea depozite de murături) se pierde un loc de parcare? Vă întreb altfel, dumneavoastră unde ați parca daca ați locui in Plopilor? Sunt de acord, aveți legislația actualizată și puteți aplica amenzi, dar nu este normal ca înainte să aplicați amenzi să oferiți alternative? Vad zilnic polițiștii locali cum stau la vânat si nu va face cinste”, își exprimă nemulțumirea un clujean.

Parking pe Primăverii după demolarea garajelor

Între timp, primăria verifică autorizații de construire, verifică stadiul terenului de sub garaje și caută soluții legale pentru demolarea acestora. Pe strada Primăverii se va construi primul parking situat pe locul unor garaje ce urmează să fie demolate.

”La nivelul Primăriei s-a constituit o comisie care inventariază toate spatiile posibile din oraș care s-ar preta la o asemenea construcție, însă terenurile respective trebuie sa fie libere de sarcini”, specifică municipalitatea.

Pe strada Primăverii se va construi un parking ce 410 de locuri după demolarea a 40 de garaje.

”Există aproximativ 60 de garaje în acea zonă. Lumea trebuie să știe că fiecare cetățean care are un garaj va avea un loc asigurat în parkingul care se va construi și toți cei care au loc de parcare aici vor avea locul asigurat și, evident, vor mai fi circa 300 de locuri de parcare pentru ceilalți cetățeni din zonă, pentru a-și parca mașinile și a încerca decongestionarea în zonă”, a declarat Emil Boc

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii