aeroportului clujean

Ciceo: Activitatea de pe Aeroport va fi închisă, Tișe: Incitare și manipulare

Între Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Consiliul județean Cluj a izbucnit un nou scandal, odată cu decizie CJ Cluj de a-l schimba din funcție pe directorul David Ciceo.

David Ciceo a declarat azi că începând cu 17 octombrie când mandatul său încetează, este foarte posibil să nu mai fie zboruri de pe Aeroportul din Cluj.

”În data de 17 octombrie, ora 00.00 aeroportul nu mai are conducere calificată conform cu regulamentul european 139. Acest regulament este mai important decât orice lege românească. Stabileşte în mod imperativ competenţele şi calificările necesare astfel încât siguranţa să nu fie pusă în pericol. Dacă rămâne în vigoare această hotărâre, este posibil ca din data de 17 octombrie să nu mai zboare niciun avion pe Cluj. Pentru că nu există o conducere executivă calificată conform competenţelor. Avem semnale în acest sens de la companiile aeriene. Membrii CA nu au competenţele necesare. Dacă rămâne această hotărâre, la acea dată şi la acea oră se închide activitatea pe aeroport. Deja s-a tulburat major activitatea. Urmează să anunţăm toate autorităţile statului despre această tulburare majoră. Vrem să fie conştienţi şi clujenii că există un pericol real. Ne vom face munca ca să evităm o tragedie. Pot fi tragedii mai mari decât la Colectiv”, a declarat Ciceo

De cealaltă parte Consiliul județean și președintele Alin Tișe consideră că astfel de declarații sunt doar o tentativă de incitare și manipulare.

Consiliul Județean condamnă ferm declarațiile iresponsabile făcute de către conducerea Aeroportului, în sensul că, dacă din data de 17.10.2017 încetează conform legii mandatul directorului general, se pune în pericol siguranța aviației și a populației.

Mandatele directorilor generali încetează în virtutea legii și a hotărârii Consiliului Județean la fel ca mandatele actualului consiliu de administrație (CA). Afirmațiile false că noul CA va numi director o persoană care nu îndeplinește condițiile legale și, astfel, vor cădea avioanele și se pune în pericol traficul, sunt inadmisibile.

Afirmațiile iresponsabile ale directorului că din data de 17.10.2017 ora 0, când încetează mandatul său, pot cădea avioane întrucât nu mai ocupă funcția de director general, sunt halucinante. Conducerile aeroporturilor din țară au fost schimbate de nenumărate ori, cum este și cazul Aeroportului Otopeni, fără ca siguranța aviatică să fie pusă în pericol.

Ca urmare a nemulțumirii cauzate de decizia Consiliului Județean Cluj privind încetarea mandatului de director al domnului David Ciceo, acesta încearcă să genereze o stare conflictuală cu Consiliul Județean, încercând să atragă în demersul său mai multe instituții precum:

  1. Consiliul Internațional al Aeroporturilor pe a cărui conducere încearcă să o influențeze astfel încât să sancționeze public decizia Consiliului Județean Cluj
  2. Autoritatea Aeronautică Civilă, entitate la nivelul căreia se fac presiuni pentru a semnala public decizia CJC sub pretextul că această hotărâre pune în pericol securitatea aeronautică
  3. Angajații celorlalte regii din subordinea Consiliului Județean Cluj în cazul cărora s-a luat o decizie similară
  4. Companiile aeriene care operează pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj
  5. Precum și familiile angajaților aeroportului

În data de 25.09.2017 directorul Aeroportului a convocat o ședință cu toți angajații, dezinformându-i și manipulându-i cu scopul de a-i determina să iasă în stradă și să protesteze public pentru ca el să își mențină funcția. Intoxicarea făcută la Aeroport cum că angajații își vor pierde locurile de muncă, că vor fi dați afară și că Aeroportul se închide reprezintă o manipulare ordinară făcută de directorii Aeroportului care vor răspunde pentru aceasta conform legii. Instigarea angajaților la a protesta împotriva Consiliului Județean care a investit sute de milioane de euro în Aeroportul care le-a oferit aceste locuri de muncă este un fapt regretabil.

Avertizăm în mod public conducerea Aeroportului să renunțe la manipulări și la propagarea unor informații false în spațiul public întrucât Aeroportul este o instituție publică care nu se confundă cu o persoană. Astfel, aplicarea unei legi nu poate duce la bulversarea activității aeroportuare.

Consiliul Județean Cluj își menține punctul de vedere prin care arată că este nevoie de organizarea unor concursuri la toate regiile aflate în subordine iar, până la realizarea acestuia, CA va putea delega aceste atribuții unor persoane, nemembre CA, care îndeplinesc prevederile OUG 109/2011.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii