Centrul orașului devine tot mai prietenos cu pietonii

Primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea are în plan pietonalizarea a cel puțin trei străzi. Calvarul șoferilor pare să continue în Cluj-Napoca, modificările de circulație nefiind în niciun fel în avantajul acestora. Boc pare hotărât să îi determine pe clujeni să utilizeze cât mai puțin mașina în oraș.

Pietonalizarea laturii de vest a Pieței Unirii

Prima arteră care devine pietonală încă din această lună este latura de vest a Pieței Unirii.

Proiectul pentru amenajarea zonei pietonale Bulevardul Eroilor-Piața Unirii, a fost realizat în urma desfășurării unui concurs de soluții.

Latura vestica, pietonalizata in lungime de 196 ml, va fi dedicata ofertelor comerciale si gastronomiei, fiind conceputa in terase, deoarece exista o diferenta de inaltime intre carosabil si trotuar de aproximativ un metru. Accesul va fi limitat cu stalpisori retractabili.

”Acea arie va fi transformată în zonă pietonală și standul de taxi se va muta pe cealaltă aripă, terasele vor coborî în carosabil și  trotuatele vor fi reamenajate. Aria pietonală își va lărgi astfel profilul în zona centrală. De luni se reiau lucrările în Piața Unirii, se închide latura vestică. Urmează să demarăm licitația pentru terasele ce vor fi amenajate din primăvară.  Ne dorim ca Zilele Clujului din luna mai să ne găsească cu latura de vest modernizată”, a declarat primarul Emil Boc

Strada Mihail Kogălniceanu devine pietonală

Primarul Emil Boc a anunțat că următoarea stradă pentru care se va lansa un concurs de soluții în vederea pietonalizării este strada Mihail Kogălniceanu.

”Anul acest deschidem pentru zona străzii Kogălniceanu un concurs de soluții care să ne prezinte alternativele de realizare a pietonalizării, integrală sau parțială. Ne vom pronunța după ce specialiștii își vor da cu părerea. Trebuie să demarăm acest concurs în acest an deoarece începe construcția parkingului de pe strada Avram Iancu. Există o propunere de a amenaja un parking subteran la începutul străzii Kogălniceanu, dar nu știu dacă va fi îmbrățișată de cei care vor realiza concursul de soluții. Dacă aceștia vor considera că parkingul care se va construi pe strada Avram Iancu este suficient, vor renunța la ideea unui nou parking, dacă nu vor integra acest parking în concursul de soluții al pietonalizării străzii Kogălniceanu. Acest proiect este pregătit acum de primărie. Se va studia întreaga zonă și se va propune pietonalizarea în funcție de ce va da ansamblu creat acolo, odată cu soluția alternativă a unui parking limitrof. Anul acesta intră în analiză și studiu pietonalizarea străzii Kogălniceanu, în paralel cu realizarea cel puțin a unui parking în zonă”, a declarat primarul Emil Boc

Reabilitarea Turnului Pompierilor aduce pietonalizarea străzii Tipografiei

Odată cu finalizarea proiectului de reabilitare a Turnului Pompierilor, concursul de soluții prevede și pietonalizarea străzii Tipografiei, în zona din jurul Turnului.

”Pe măsură ce obiectivele se realizează, cum este și Turnul Pompierilor, este firesc să-i dai dimensiunea pietonală. Dar nu vom închide străzile doar de dragul de a le închide, ci în măsura în care ele vor face parte dintr-un ansamblu coerent”, a declarat Emil Boc

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii