A căzut capul lui Iordache. Ministrul Justiției și-a dat demisia

Așa cum era de așteptat, țap ispășitor pentru criza cauzată de Ordonanța 13 a fost considerat Florin Iordache, Ministrul Justiției.

De altfel, premierul Sorin Grindeanu a anunțat că va avea o discuție cu Iordache și se pare că acesta a fost sacrificat pentru a liniști strada și a păstra în funcție cabinetul Grindeanu.

”De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache

Președintele Klaus Iohannis a declarat în Parlament că retragerea Ordonanței și demisia unui ministru este prea puțin, în timp ce alegeri anticipate ar fi prea mult. De altfel și protestatarii au cerut demisia întregului Guvern, este puțin probabil că demisia lui Iordache va fi suficientă.

Românii ies în stradă pentru a zecea zi consecutiv și tot ce a declanșat aceste ample acțiuni de protest a fost Ordonanța de Urgență 13 prin care se aduceau modificări Codului penal, Ordonanță promovată de Sorin Iordache în cadrul unei ședințe de Guvern nocturne.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii