Boc a găsit vinovatul pentru întârzierea lucrărilor la podul Traian: iarna

Primarul Emil Boc a afirmat că lucrările la Podul Traian sunt în grafic și vor fi finalizate la sfârșitul lunii mai, asta chiar dacă termenul inițial era de șase luni, respectiv sfârșitul lunii februarie. Potrivit edilului, motivul pentru care lucrările au fost încetinite, a fost iarna grea.

”Podul Traian va fi gata la sfârşitul lunii mai. 1 iunie ar trebui sa ne găsească cu circulaţie pe Podul Traian. Am avut o iarnă foarte grea care nu a permis efectuarea lucrărilor. Graficul de lucrări s-a întrerupt şi a fost reluat doar după ce au permis temperaturile. Sub rezerva că nu apar alte complicaţii, 1 iunie ar trebui să ne găsească cu podul reparat”, a declarat primarul Emil Boc.

Podul este promis din 2013, lucrările au început în 2016

În 2013 o bucată din podul Traian s-a rupt, iar primarul Emil Boc declara că vor fi demarate demersurile pentru modernizarea podului. Ulterior, acest obiectiv s-a aflat pe lista de priorități a primarului și în 2014 și în 2015, dar abia în septembrie 2016 au fost demarate efectiv lucrările. Situația devenise disperată după ce o bucată din trotuar s-a surpat exact când o femeie trecea pe acolo. Ulterior o altă parte din trotuar s-a rupt, din fericire nimeni nu a mai fost rănit.

Clujenii sunt tot mai nemulțumiți

Zeci de plângeri au fost făcute de clujenii nemulțumiți că această lucrare nu este finalizată la timp, iar situația traficului din Piața Mihai Viteazu nu poate fi rezolvată.

”Iarna nu se pot face săpături și demolări de structuri ? Se poate turna și beton cu o singură condiție să se vrea a face asta”, semnalează un clujean.

”Parcă termenul era 6-8 luni. Cam trebuia sa fie gata.. acum vreo lună spuneați că în mai va fi gata, acum în iunie. încercați să vă hotărâți la o dată. Știu scuzele clasice (vremea rea, plouă, ninge, frig, cald; lucrare grea, probleme neașteptate, etc). sunteți penibili. Luați salariile degeaba. Vă plătim să vă bateți joc de noi. Să vă fie rușine”, își exprimă nemulțumirea un alt clujean

Lucrările la podul Traian sunt realizate de una dintre firmele de casă al primăriei clujene, SC Diferit SRL, iar valoarea contractului încheiat este de 6,5 milioane de lei. Podul va avea 4 benzi de circulație rutieră, 2 piste pentru bicicliști și 2 trotuare pietonale

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii