Autostrada Câmpia-Turzii-Târgu-Mureș, blocată de probleme birocratice

Incompetența autorităților blochează lucrările pe Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureș. Astfel, în acest moment se lucrează doar pe 45% din acest tronson, celelalte lucrări sunt blocate de lipsa autorizațiilor.

”Pe cei 47,3 km care vor uni Câmpia Turzii de Aeroportul Târgu Mureș, nu se lucrează decât pe aproximativ 21 km, adica doar pe 45% din întreaga distanță. Vina este 100% a autorităților incapabile să rezolve problemele birocratice la timp pentru a emite Acordul de Mediu și apoi autorizația de construire pentru restul de 55% din acest tronson de autostradă. Cea mai gravă situație este pe lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii, constructor Straco, unde nici măcar un km de autostradă nu este autorizat. Pe acest segment, cei de la Straco stau degeaba de mai bine de un an de zile, de la emiterea ordinului de începere în luna mai 2016. Stau degeaba pentru că nu pot intra în teren, neavând emisă autorizația de construire”, potrivit ProInfrastructura.

Cele două loturi aflate acum în execuție și care ar trebui finalizate în 2018 nu vor putea fi folosite decât la finalizarea nodul Iernut pentru care nu există autorizație de construire.

”13,7 km din totalul de 47,3 km dintre Câmpia Turzii și Târgu Mureș nu vor putea fi folosiți. Cele două loturi care acum sunt în vor fi gata în vara anului 2018, în lunile iulie-august, deci peste un an de zile. Dar nu vor putea fi folosite pentru că nodul Iernut, aflat pe lotul vecin, nu are în acest moment autorizație de construire. Birocrația (obținerea avizelor și autorizațiilor) și execuția efectivă a nodului se traduc în minim 18 luni de așteptare din acest moment”, informează Proinfrastructura.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii