Au demarat lucrările de amenajare și modernizare a zonei de agrement din jurul Lacului I Gheorgheni

Municipalitatea anunță demararea lucrărilor din jurul Parcului I Gheorgheni, modificări ce vor aduce clujenilor și celor ce vor trece prin zonă, printre altele, o pistă nouă de biciclete și o porțiune de trotuar în jurul lacului.

„Cluj-Napoca: Azi au început lucrările de amenajare și modernizare a zonei de agrement din jurul Lacului I Gheorgheni. Lucrările se vor finaliza la 1 Octombrie 2020 . Amenajarea începută azi va completa spațiul de promenada existent și va creste calitatea vieții locuitorilor din zona.

Primăria Cluj-Napoca a demarat realizarea lucrărilor de amenajare a terenului din jurul Lacului I din Gheorgheni, fiind parcurse etapele necesare din punct de vedere juridic pentru a putea interveni cu investiții într-o zonă cu multe terenuri proprietate privată.

Vor fi realizate o pistă de biciclete care să facă legătura cu pista existentă și o zonă adiacentă de promenadă, începând de la strada Între Lacuri.

De asemenea, investiția include modernizarea iluminatului public (tehnologie LED, sistem de telegestiune etc.), amplasarea de elemente de mobilier urban, precum și amenajarea unei suprafețe de cca. 1600 mp spațiu verde în jurul lacului (lățime variabilă).

Alte informații:
– lungimea pistei: 498 ml
– suprafață pistă pentru bicicliști: 905mp
– suprafață sistem rutier trotuare: 1058 mp
– pantă transversală pistă și trotuar: 2% (pentru a asigura scurgerea apelor către spațiul verde)
– proiectul include modernizarea căilor de acces dinspre str. T. Mihali și str. Între Lacuri

Proiectul a fost aprobat prin HCL 216/2020. Valoarea totală a investiției este de 2.573.584 fără TVA”, a scris primarul Emil Boc pe pagina sa de Fcebook.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii