Amenzi de 9500 lei aplicate pentru șantierele neîntreținute corespunzător

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului şi cei de la Serviciul Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au făcut verificări pe parcursul acestei săptămâni pe 12 dintre şantierele aflate în curs de execuție, urmărind respectarea legislației în vigoare privind autorizarea lucrărilor de construcţii (Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, HCL nr. 191/2009 pentru buna gospodărire a municipiului Cluj Napoca  şi Legea 50/1991 republicată).

Au fost încheiate 5 procese verbale de constatare a contravenției, în valoare de 9500 lei, în baza HCL nr. 191/2009 pentru buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, din cauza unor abateri precum depozitări de materiale pe domeniul public, lipsa curățeniei în interiorul și în apropierea șantierelor,  lipsa rampelor de spălare a autovehiculelor și murdărirea carosabilului cu noroi.

Pe lângă sancțiunile aplicate, au fost dispuse măsuri de reglementare a situaţiei în termen de 48 de ore, astfel că acţiunea va continua şi în zilele următoare, urmând ca șantierele să fie verificate din nou.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii