Primăria împarte amenzi pentru clujenii ale căror clădiri reprezintă un pericol

Periodic se desprind bucăți de pe clădirile vechi din zona centrală care pun în pericol viața clujenilor. Municipalitatea a luat toate demersurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, însă unii proprietari par să fie inconștienți de gravitatea situației.

Un clujean, amendat a doua oară pentru bucățile desprinse se pe clădirea care o deține

O bucată de sticlă s-a desprins de pe o clădire aflată în zona centrală, pe strada Unirii nr 3 din fericire aceasta a căzut pe capota unei mașini și nu pe vreun trecător. Este pentru a doua oară când respectivul prorpietar este amendat. Datorită faptului că nu a dorit să întreprindă acțiuni pentru reabilitarea clădirii, proprietarul a fost sancționat cu majorarea impozitului cu 500%, măsură pe care a decis să o conteste, chiar dacă de pe clădirea lui se desprind bucăți.

”E un lucru care îl spun de ani de zile deja. Devin plictisitor dar trebuie să vă spun dragi clujeni, dragi proprietari de clădiri, dreptul de proprietate are și obligații.  Obligația de a proteja viața fiecăruia dintre noi prin întreținerea clădirii pe care o aveți în proprietate. Dumnezeu ne-a ferit de un accident când săptămâna trecută s-au desprins bucăți de pe două clădiri private. La una dintre ele s-a desprins o bucată de sticlă care a tăiat capota unei mașini, dacă ar fi căzut pe o persoană ar fi ajuns la spital. A fost aplicată amenda prevăzută de lege. Am înțeles că proprietarul clădirii este unul dintre contestatarii măsurii de majorare a impozitului cu 500%.  A fost amendat și în decursul anului trecut.

Poliția locală continuă controalele. Alți proprietari vor fi somați să își repare clădirile

Primarul Emil Boc a declarat că vor fi aplicate în continuare amenzi pentru acele clădiri care reprezintă un pericol iminent, și de asemenea, alți clujeni aflați în zona centrală vor primi somații pentru refațadizare, în caz contrar, începând cu 2018 vor plăti impozit cu 500% mai mult.

”Nu avem nimic personal cu cineva, e vorba despre siguranța cetățenilor, iar noi ca și autoritate publică avem obligația să veghem la siguranța publică și să îi tragem la răspundere pe cei care nu fac demersurile necesare pentru a-și întreține clădirile. Primăria va continua controalele în oraș, va aplica în continuare amenzile pe care lege le prevede. În decembrie toți cei care nu își refațadizează clădirile, adică până în 30 noiembrie să obțină autorizație de construcție vor avea în 2018 impozit 500%. Demersul primăriei nu se oprește, ne referim aici la zona centrală și la acele clădiri care prezintă risc iminent de prăbușire, sau componente de pe clădire care pot să se prăbușească”, a declarat primarul Emil Boc.

Poliția locală a amendat cu suma de 4000 de lei proprietarii celor două clădiri de pe care s-au desprins bucăți. O bucată de sticlă a căzut de la geamul unei clădiri situate pe strada Unirii nr 3, iar de pe clădirea situată pe strada Memorandumului nr 3 s-au desprins bucăți de tencuială. Ambii proprietari fuseseră somați anterior să își repare fațada clădirilor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii