plata impozitelor

2 octombrie 2017, termen pentru plata impozitelor pentru anul în curs

Luni, 2 octombrie 2017 este ultima zi pentru plata taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs (tranşa a doua). Celor care nu îşi vor achita până la această dată obligaţiile fiscale, li se vor aplica majorări în cotă de 1% pe lună la plata acestora.

Conform Codului Fiscal, cetăţenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie.

Pe lângă modalitatea de a achitare a impozitului direct la ghișee, Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția cetățenilor posibilități de achitare online:

  • cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor (care a fost transmisă, conform legii, prin poștă). Scanând cu o aplicație de mobil codul QR, plata taxelor și impozitelor direct de pe telefonul mobil, fără a mai fi necesară crearea unui cont;
  • pe site-ul primariaclujnapoca.ro – Contribuabilii, persoane fizice şi juridice, pot solicita înregistrarea ca utilizator al sistemului electronic de încasare a impozitelor şi taxelor locale (parola de acces este confidenţială). Informaţii privind procedura şi actele necesare se găsesc pe site-ul primariei www.primariaclujnapoca.ro;
  • pe ghiseul.ro – Contul poate fi creat imediat.

73% dintre clujeni, persoane fizice, și-au achitat impozitul pe anul în curs, în timp ce persoanele juridice au plătit în proporție de 80%.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii