alin tise banner

VIDEO / Astăzi, medicii de familie au refuzat să elibereze rețete gratuite sau compensate

Pacienţii care s-au prezentat vineri şi luni la medicii lor de familie, au avut parte de o surpriză neplăcută: nu li s-au mai eliberat bilete de trimitere şi nici reţete gratuite sau compensate. Motivul – o parte dintre specialişti nu au semnat actele adiţionale la noul contract cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece sunt nemulţumiţi că nu s-a ţinut cont de revendicările lor.

Medicii de familie spun că nu le refuză pacienţilor consultaţiile, dar nu le mai dau trimiteri către specialişti sau reţete compensate.

dr. SIMONA JUTEA, medic de familie: Asigurăm urgenţele, consultăm pacienţii gratuit, dar le dăm doar reţete simple. Am încercat să găsim o înţelegere la pacienţi.

Medicii se plâng de subfinanţarea domeniului medical şi de faptul că adesea trebuie să plătească erorile din noul sistem informatic din buzunarul lor. Mulţi dintre ei au refuzat să semneze actele adiţionale.

SANDRA ALEXIU, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Medicilor de Familie: Noi am recomandat sa nu se semneze documente in relatie cu Casa pana cand nu suntem in legalitate. De asemenea, am recomanda ca dupa ce intram in legalitate, sa nu se semneze acte cu Casa ca sa oferim un moment de avertisment.

Totuşi, ca pacienţii să nu aibă prea mult de suferit, medicii au decis ca de mâine să elibereze din nou reţete gratuite şi compensate.

sursa: TVR Cluj

Adaugati comentarii