TIFF, EC, UNTOLD sunt umăr la umăr. Chereji: Am instituit un fond propriu de 100.000 euro

Proiectul Un singur Cluj s-a lansat săptămâna aceasta. Sub aceeași pălărie s-au adunat majoritatea marilor organizatori de evenimente artistice și culturale din județ. Și se știe că cele mai tari festivaluri din țară sunt la Cluj, dacă ne gândim doar la Untold, TIFF, Electric Castle, relateaza media9.ro.

Electric Castle, în board alături de TIFF, Jazz in the Park, Untold
“Proiectul a pornit de la ideea că vrem să ne punem la dispoziție resursele (umane, în primul rând) și construim o platformă care să adune sub aceeași umbrelă autorități, organizații civice și companii private, toți având un scop comun de a lupta cu situația actuală: să centralizăm toate resursele disponibile (bani, sponsorizări, resurse umane), apoi împreună cu autoritățile încercăm să facem o listă de necesar pentru spitale și să rezolvăm problemele respective cu alte organizații. Concret, Electric Castle se ocupă de comunicare și site pentru Un singur Cluj și face parte din boardul proiectului, împreună cu TIFF, Jazz in the Park, Untold etc.”, a spus Andi Vanca, directorul de comunicare Electric Castle.

Am vorbit și cu Dan Clinci, de la Urbannect, cel care organizează evenimentul Vamos a la playa la Someș. “Platforma reprezintă inițiativa celui mai energic sector de activitate ale Clujului. Sectorul evenimentelor, al festivalurilor și al acțiunilor culturale mici și mari. Din această direcție vine culoarea și efervescența cu care Clujul și-a construit o mare parte din brandul său de oraș de succes. Acum, acestor oameni energici, care au învățat clujenii să se distreze și să socializeze, li s-a pus în față o barieră. Activitatea specifică a sectorului s-a oprit. Dar inovativitatea necesară pentru a lucra în acest domeniu își arată și în aceste momente potențialul. Și în aceste momente e nevoie de contribuția acestui conglomerat de energii. Într-un cuvânt: Un Singur Cluj sună adunarea! Ce putem face? Fiecare după posibilități. Noi, cei de la Urbannect, ne bucurăm că suntem alături de cei mari și facem și noi ce putem: promovăm inițiativa, încurajam vânzarea de bilete de solidaritate, ne invităm partenerii și prietenii la acțiune”, a arătat Clinci.

Untold are un proiect mai vast

Edy Chereji, de la Untold, a explicat că organizatorii festivalurilor de la Cluj și Constanța au un plan mai mare. Au intrat în grupul Un singur Cluj, dar ajută și Constanța, unde se desfășoară anual festivalul Neversea.

“Echipa festivalului UNTOLD a fost în contact direct cu toate autoritățile naționale și centrale încă de la începutul crizei din România și am ajutat cu acțiuni concrete. Chiar din acel moment am anticipat că va fi nevoie de o coordonare națională a eforturilor, care să unească nevoile oamenilor din prima linie cu posibilitățile mediului privat din România. Lucrăm la un plan alături de instituțiile statului la nivel național și la nivel local, în Cluj și Constanța, de aproximativ o lună, pentru a înțelege cum putem face cu adevărat diferența, atunci când situația o va cere.

În plus, pentru că situația a evoluat de la o zi la altă într-un mod dramatic și pentru că nevoile celor prin prima linie nu puteau aștepta, UNTOLD a instituit un fond propriu de 100.000 euro, din care am început să facem diverse achiziții urgente ce ne-au fost solicitate la nivel de autorități, urmând că acest fond să crească odată cu alăturarea partenerilor comerciali ai festivalului, care sunt alături de noi și care își doresc să ajute! Banca Transilvania, Soft Vision, Vos Logistic sunt câțiva din partenerii care s-au alăturat deja demersului nostru, iar alături de ei am reușit deja să achiziționam 12.000 de materiale pentru medicii de la Spitalul Oncologic din Cluj, lucrăm la componente IT care să deservească gestionarea situației de urgență la nivel de țara, am trimis 6 tiruri de echipamente la Constanța pentru construcția spitalului mobil de pe stadionul Farul (portafloor pentru acoperirea întregului gazon, stâlpi de iluminat conectați la generatoare electrice).

Am făcut deja multe lucruri și lucrăm în continuare cu toate resursele noastre interne la proiecte care sperăm să aibă un impact și mai mare. În perioada următoare vom lansa oficial și această inițiativă națională. În același spirit, ne-am alăturat și inițiativei „Un Singur Cluj”, unde alături de ceilalți inițiatori putem acceleră și ajută demersurile locale, punându-ne la dispoziție toate resursele logistice de care dispunem. Deocamdată, ne focusăm mai puțin pe a vorbi despre ceea ce facem și ne focusăm pe acțiune, pe a pune lucrurile în mișcare! După ce vom trece cu bine de această perioadă, va fi timp suficient să povestim și să ne mândrim cu ceea ce am făcut împreună”, a subliniat Edy Chereji.

DECLARAȚIE

“Societatea civilă clujeană realizează un proiect care este un model european, nu doar unul național. Peste 70 de entitiăți s-au reunit și arată că suntem împreună la bine și la greu. Pun mâna să ajute, în parteneriat cu spitalele, cu universitățile, pentru că nicăieri în lume autoritățile nu se pot descurca singure în asemenea situații”

Emil Boc, primarul Clujului

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare