util pentru clujeni

Util pentru clujeni. Pleci în vacanță? Cum îți protejezi casa de hoții din locuințe

Util pentru clujeni. Iată de ce trebuie să fim precauți atunci când plecăm de acasă și atunci când hotărâm cui încredințăm, eventual, cheile casei, pentru a ne uda florile.

Într-un comunicat dat publicității, Poliția Română ne avertizează cu privire la riscurile la care ne expunem și la modalităţile prin care ne putem proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Util pentru clujeni. La ce trebuie avut grijă

Specialiștii în prevenirea criminalității recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare.

Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

În România, în primele 5 luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infracţiuni de furt din locuinţe, cu 5.45% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban.

Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte.

De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție.

Citește și Medicii mor când sunt de gardă! Un apel disperat către parlamentari

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare