Sunteti aici:StiriȘtiri din ClujUn milionar al Clujului condiționează un proiect comunitar cu un loc de parcare

Un milionar al Clujului condiționează un proiect comunitar cu un loc de parcare

Publicat in data

Un garaj deținut de un milionar pe strada Republicii din Cluj a ajuns subiect de negociere la Primărie într-un proiect comunitar unic. Este vorba de „Căsuța Părinților”,un adăpost destinat familiilor copiilor bolnavi de cancer,  care se va construi pe strada Republicii la nr. 43, în apropierea Institutului Oncologic Ion Chiricuță.

Garajul împiedică toate autorizațiile, fiindcă are CF și se află pe spațiul de 1000 de mp deținut și oferit de primărie pentru construcția casei. Proprietarul n-a renunțat la el. Pentru a porni construcția și pentru obținerea tuturor autorizațiilor, e nevoie ca acel garaj să dispară de pe teren.

*Proprietarul a cerut în schimb un alt loc de parcare în același loc. Primăria nu i-a răspuns nimic.

*Pentru a arăta că susține proiectul comunitar, proprietarul a făcut o donație de 40.000 de euro. Asta susține reprezentantul său de afaceri.

Asociația umanitară Alexandru Damian s-a angajat să facă din bani proprii și din donații o casă cu 10 camere unde să primească găzduire familiile copiilor bolnavi de cancer ce vin la Institutul de Oncologie la tratament. Va fi o casă ce va oferi adăpost gratuit părinților care vin la Cluj cu copiii bolnavi de cancer, la Institutul Oncologic.

„Căsuța Părinților” din Cluj se va construi pe strada Republicii nr. 43, foarte aproape de Institutul Oncologic, pe o suprafață de 1000 de metri pătrați oferită de administrația locală. Va avea 10 camere cu băi proprii, un spațiu pentru gătit și luat masa cu toate dotările necesare, un loc de joacă pentru copii, o bibliotecă, un spațiu comun de socializare și o terasă generoasă, plus patru locuri de parcare. De aici și problemele. Dar vom vedea în cele ce urmează.

Primăria din Cluj a oferit terenul de pe strada Republicii de la nr. 43, iar ong-ul s-a angajat să facă o casă întreagă pe care să o ofere comunității. În grabă sau nu, pentru publicitate sau nu, primăria a oferit acest teren pentru construcție unde există mai multe garaje, iar unul dintre acestea are CF. Un garaj cu carte funciară. De ce-a cedat primăria un teren asupra căruia nu avea control absolut?

Fără acordul proprietarului garajului nu se poate obține nici o autorizație de construire.

Garajul cu CF are și contor de gaz

Adică, cel care deține garajul trebuie să renunțe la el. Fie să îl doneze, fie să îl dărâme. Nu a făcut-o, ci a negociat.

Proprietar este milionarul Laurențiu Rusu sau, mai nou, în ultimii ani, Laurențiu Russo, un programator și fost patron la Soft Vision, care în prezent se află în America. Russo este milionar și deține o grămadă de proprietăți în Cluj, inclusiv hotelul City Plaza. Pe strada Republicii, Russo are cel puțin cinci proprietăți!

Surse din primăria Cluj spun că „omul a cerut un alt loc de parcare  în schimbul garajului, altfel nu se mișcă nimic”. Russo are cinci proprietăți pe strada Republicii. Deține și terenuri și alte construcții. Omul nu vrea să renunțe la garajul său fără să primească un alt loc de parcare.

Aflăm și de ce de la Emil Munteanu, cel care îl reprezintă pe Laurențiu Russo. „Noi dărâmăm garajul, dăm toate acordurile, dar am cerut un alt loc de parcare acolo. Noi am făcut și o sponsorizare de 40.000 de euro pentru proiectul respectiv, să nu spună nimeni că noi nu susținem acest proiect. Ar fi culmea să susținem cu sponsorizare acest proiect și să-l blocăm apoi noi. Dar acolo este un apartament cu loc de parcare. În momentul în care nu mai este loc de parcare, valoarea apartamentului scade, vă dați seama. E foarte simplu și cred că există loc destul pentru toată lumea”, a declarat acesta pentru actualdecluj.ro.

Apartamentul la care face referire reprezentantul lui Laurențiu Russo e situat chiar la intarea în curtea unde se va construi casa, pe partea stângă. Acolo e un monument istoric, potrivit Planului Urbanistic General.

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...