Prefectul de Cluj anunță că FIRMA care a înghesuit mii de munictori pe aeroport va fi anchetată

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Decizie fulger după ce imagini cu mii de români înghesuiți pe Aeroportul din Cluj au ajuns în spațiul public. Firma de recutare care a adus muncitorii pe Aeroportul din Cluj va fi anchetată, anunță prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan.

Prefectul a declarat, pentru MEDIAFAX că situația a fost gestionată prost de firma de recrutare, oamenii fiind aduși cu autocarele la Cluj în cursul dimineții, deși zborurile erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21.

„Organizarea sosirii persoanelor la Aeroportul din Cluj aparține unui operator privat, o firmă de recrutare, care va fi anchetată pentru modul în care a gestionat acest lucru. Situația a fost gestionată prost, oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele la Cluj în cursul dimineții în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21. Când ajung atâția oameni odată nu se mai poate respecta distanțarea socială. Au fost luate măsuri de intrare controlată în aerogară, problema e în exterior. Oamenii au venit în autocare împreună, în avion vor merge tot împreună”, a spus Abrudean.

Potrivit acestuia, sâmbătă și duminică sunt programate alte zboruri charter de la Cluj-Napoca sper Germania tot cu muncitori pentru agricultură.

Muncitorii prezenți în fața Aeroportului Inernațional „Avram Iancu” Cluj pleacă să culeagă sparanghel sau căpșuni în Germania, dar unii au spus că nu știu ce fel de munci vor presta în agricultură.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova se află în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

Conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației.

Zborurile de joi sunt programate până la ora 21.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimile articole

Articole populare